MENÜ

Duygun Yarsuvat: Allah bize, biz futbolculara

Galatasaray'ın yeni başkanı Duygun Yarsuvat; Cesare Prandelli, Ersun Yanal, transfer düşünceleri ve hedefler ile ilgili konuştu.

Duygun Yarsuvat: Allah bize, biz futbolculara

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Yarsuvat, Prandelli ile devam edeceklerini üstüne basa basa vurgularken, Ersun Yanal ile gelecekte çalışılabileceğini kaydetti. Öte yandan Galatasaray'ın yeni başkanı, ocak ayında transfer yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Prandelli'yi görevden alacak mı?

"Dışardan, kulübün içinde olmadan, kusura bakmayın âhkam kesiyorlar. Yaşayıp görmek lazım. Hoca tarafını dinliyorlar mı? Diğer kişiler bunu nereden çıkartıyor? Benim böyle bir niyetim de yok. Teknik heyetin de böyle bir niyeti yok. Abdurrahim Albayrak'la da görüşüyorum. Ali Dürüst ile de görüşüyorum. Onların da böyle bir niyeti yok. Bu sözler, zaten motivasyonunu bozuyor. Gerek futbolcuların gerek teknik adamların. Lütfen kendi köşelerinde kalsınlar. Böyle şeyleri de ileri sürmesinler. Bunlar takım üzerinde kötü sonuçlar doğuran söylemlerdir. "

"Yerli hoca da gelse..."

"Yerli hocalar içerisinde de Galatasaray'la çok çalışmak isteyen olabilir. Nasıl Galatasaray'da herkes ön plana çıkmak, başkan olmak istiyorsa da hocalar arasında da böyle bir rekabet vardır. Yerli hoca da pek Galatasaray'ı tanımaz. Onun da tanıması lazım. Çünkü Galatasaray camiası kendine has kuralları olan, düşünceleri olan bir camiadır. Ona gelecek bir yerli hoca dahi adaptasyon zamanı geçirir."

"Yanal 6 ay, 1 sene sonra gelebilir"

Ersun Yanal
'ın ancak yakıştırma olacağını belirten Yarsuvat, Mayıs ayında başkanlığı bırakacağı için, "Yanal 6 ay, 1 sene sonra gelebilir" dedi.

Olsa olsa yakıştırma olur. Ama Ersun hocayla ilerde 1 sene sonra ya da 6 ay sonra kulübün başında teknik adam olarak yer alabilir. Şimdiden bir şey söylemiyorum. Ama şu an için ısrarla söylerim ki Ersun Yanal'ın adı aramızda geçmedi."

Sabri Sarıoğlu hakkında...


"Prandelli ile de görüştüm 'Sabri'yi ben çıkartmadım' dedi. Belki Prandelli ile ilgisi yok ama Mancini ile arasında bir sorun olmuş olabilir. Onun yapmış olduğu bir tasarruftur. Bu yeni hocayla böyle bir çekişme olmadı. Yeni hocayla bir sorunun olmadığını ben hocayla da konuştum bana böyle söyledi. Sabri herhalde çok memnundur. Ama formunu muhafaza etmesi gerekir. Herhalde bu 3 ay boş durmadı o da. Oynarsa göreceğiz."

"Federasyonla zıtlaşmak normal değil"

"Federasyon başkanıyla zıtlaşmaya girmenin normal olmadığını düşünüyorum. Federasyon başkanımız orada çok güzel bir yatırım yapmış esasında. O yatırım beni çok etkiledi. O da Türkiye'de faydalı olmaya çalışıyor. Türk futboluna faydalı olmaya çalışıyor. Çok memnunum yapmış olduğum ziyaretten. Zaten insanlar konuşa konuşa anlaşır."

"Aziz Yıldırım'la da Fikret Orman'la da maç izlerim"


"Tabii ki izlerim. Neden izlemeyeyim ki! Beraber belli kurallar dahilinde özellikle nezaket kuralları dahilinde herkesle birlikte olurum. Şunu da söyleyeyim. Milli takımın Brezilya ile yaptığı maçta Şükrü Saracoğlu'na federasyon başkanının davetlisi olarak hazır bulunacağım Ben niye gitmeyeyim Fenerbahçe'nin maçlarını seyretmeye. Giderim. Niye Fenerbahçe'nin başkanı Galatasaray'ın maçlarını seyretmeye gelmesin. Sadece o değil Beşiktaş'ın başkanı da gelsin ben de gideyim Beşiktaş'ın maçlarına. Bu futbol hepimizin. Çok güzel bir oyun. Baktıkça bundan zevk alıyoruz. Zevki bir düşmanlığa çevirmeye gerek yok."

"Gönderme yapmadım"
"Hiçbir gönderme yok. Ben şu açıdan söyledim futbolcu kardeşlerimize. Bir maç stresi vardır maçtan önce. Soyunma odasında hepsi gergindir. Ne olacak, ne edecek. Çünkü medyada boyuna yazılar çıkıyor. Çık aslanım öldür onu, çık kartalım ye onu gibi. Öyle bir havada yöneticinin ne işi var orada. Streslerini daha da artırmak için mi? O kendi teknik direktörü ile takım arasında olan bir şey. O ona talimat verecek. Esasında iyi teknik direktörler buna müsade etmezler. Mesela Fatih Terim asla etmezdi. Fatih Terim'in iyi teknik direktör olduğu konusunda kuşkunuz var mı? Çok başarılı bir teknik adamdır. O müsade etmezdi."

Futbolcuların maaşlarını konusunda...


"Allah bize biz futbolculara... Kaynaklarımız var. Kasım ayında senetlerin vadesi doluyor. Onun hazırlığı için dolaşıyoruz. Her gün toplantı halindeyiz. Her gün sokaklarda dolaşıyoruz bunu temin etmek için. "

"Ocak ayında transfer yapmayacağız"

"Transfer düşüncemiz yok. Şu anda yok. Ama onlardan bir teklif gelirse düşünürüz. Şu anda benim kafamda bir transfer düşüncesi yok. Benim kafamdaki düşünce şu. Ocak ayında yapılan transfer yanlış transferdir. Bütün kulüpler istemediği oyuncuları elinden çıkarmak isterler."

Haberin Devamı
YORUM YAZ