MENÜ

Alman usulü!

Türkiye'de tribünler Passolig'le düzeltilmeye çalışılırken, Almanya'da ise durum çok farklı! Hamburg Kulübü, Bayern Münih'in yıldızı Ribery'ye saldıran taraftarı hakkında hem suç duyurusunda bulundu, hem de onu ömür boyu stadından men etti.

Alman usulü!

Almanya’da Bayern Münih’in, Almanya Kupası 2. Turu’nda Hamburg’u deplasmanda 3-1 yendiği mücadelede Franck Ribery’nin başına gelenler, karşılaşmanın önüne geçmişti. Mücadelenin 90. dakikasında ev sahibinin bulunduğu tribünden sahaya atlayan bir kişi, elindeki atkısıyla Ribery’nin üzerine doğru koştu ve hafif de olsa temasta bulunup, ardından orta parmak işareti yaptı. O an bu duruma çok sinirlenen Ribery, bu kişiyi affettiğini belirterek, “Bu yaşanmamalıydı, ama o kadar kötü bir şey değil. Oyundan sonra her şey geçip gidiyor” dedi. Bayern’in Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge de, “Ribery, yapılan saldırıya çok olgun bir şekilde yanıt verdi. Hamburg’un bunu engellemesi zordu, bu nedenle kimseyi suçlayamayız. Fazla kızmamalıyız, olan oldu” diye konuştu. Türkiye’de tribünler, Passolig sistemiyle düzeltilmeye çalışılırken, ağır bir cezayla karşı karşıya kalması beklenen Hamburg Kulübü ise cezayı hemen kesti.

Twitter’den özür dilediler

Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sevgili Bayern, sevgili Ribery, meydana gelen olaydan ötürü özür diliyoruz. Bu, Hamburg ile bağdaşmıyor” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Lacivert-Beyazlı ekibin internet sitesinden de, sahaya giren taraftarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu ve ömür boyu statlarına giremeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ