MENÜ

Şenol Güneş: Bütünlük tüm hücrelere sinmeli

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: Bütünlük tüm hücrelere sinmeli

ÖNCE SAĞLIK SONRA İŞ

Organ bağışına dikkat çekerek sözlerine başlayan Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, "Önce sağlık sonra iş. Hayatın doğasında bu var. Hepimizin sağlıklı olması önemli ama çocukların daha önemli. Organ bağışlarıyla ilgili etkinlikler var, her gün bunu düşünmek için bunu gündeme getirmek istedim. Ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü, kimseye boyun eğmeden devam etmesi önemli. Türkiye Cumhuriyeti bireyi olduğum için mutlu ve gururluyum. Ülkenin üzerinde baskı olmadan, savaş olmadan, özgürce yaşayabilmesi için en büyük zenginliktir. Bunun kıymetini bilmekte yarar var. Yeni nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak hepimizin görevi" dedi.

BÜTÜNLÜK TÜM HÜCRELERE SİNMELİ

Kupa maçını değerlendiren Güneş, "Dün itibariyle kupa maçı yaptık. Gruplara girmeden önceki son maçtı. Kazanmak rahat oldu. Güç farkı vardı. Bu da sahaya yansıdı. Daha çok diğer maçta şans bulamayan arkadaşları oynattık. Hem onlara şansı vermeliydim hem de iki maç arasında olan bu oyunun da takımı olumsuz etkilemesini istemedim. Sonuç olarak iyi oldu. Böyle baktığımızda gruplara kalan bir takım olarak mutluyuz. Kasım ayında kupa maçı olmayacak. Milli maçlar olduğu için lig maçı da az olacak. Ama Aralık ayında 4 tane kupa maçı var. Tüm oyunculara ihtiyacımız var. Eksik olanların da hazır olması gerekiyor. Daha iyi olmalılar. Kenarda olmak kendini dinlenmeye almak demek değildir. Şans bulduğu zaman en iyisini yapmaları gerekiyor. Takım ruhunu ve bütünlüğünü tüm hücrelere sinmesini istiyorum. Bireysellik, kalite fark olarak kendini ortaya koyabilir" diye konuştu.

BİZE İVME VERİR

Sivasspor maçıyla ilgili Güneş, "Bizim için önemli olan şimdi Sivasspor maçı. Lige baktığımız zaman beklenmeyen sonuçlar alınıyor. O anı yaşamak çok önemli. İyi oynuyorlar. Göze hoş gelen futbolları var. Kazanabileceği maçları kaybettiler. Rakipleri zorladılar. Onların ne yaptığından çok bizim ne yapacağımız çok önemli. Kendi sahamızda lig maçı kazanamadık. Dün ilk defa resmi maç kazandık. Sivasspor maçını kazandığımızda nelere sahip olacağımızı çok iyi biliyoruz. Bize ivme verir. Erciyes maçıyla devam edecek iyi sonuçlar zirvede olmayı düşünen takım olarak bize güven ve moral verecektir" ifadelerini kullandı.

EKSİĞİMİZ YOK


Takımın son durumuyla ilgili bilgi veren tecrübeli teknik adam, "Eksiğimiz yok. İki grupla idman yapacağız. Oynayanlar ayrı diğerleri ayrı çalışacak. Süreç çok kısa. Çok da fazla bizi etkilemediğini düşünüyorum ama dağılma oluyor. Bazı takımlara pazartesi maç koyuyorsun bazılarına cumartesi. Bunu anlamak mümkün değil. Bu tip şeyler yapılırken haksızlık yapılabiliyor. Bu yine olabilir ama mümkünse süreyi iyi ayarlamak lazım. Özellikle Türk oyuncularının bu sıkıntıları var. Buna da alışacağız. Umarım ki kazanma anlayışımız devam eder. Galibiyet zincirini yapabilirsek çok daha iyi bir Bursaspor olacağını düşünüyorum" dedi.

İYİ OYUN ANLAYIŞIMIZ SÜRMELİ

Biz ilk 5 içinde olmayı başarı kabul ediyoruz. 5'in üstünde ne alırsak bizim için iyi. Şu an bizim düşündüğümüz puanın altında gidiyoruz. Benim üzüntüm kaybedilecek maçlar değildi. Hepsiyle berabere kalsak şu an biz birinci olacaktık. Mersin bizim altımıza düşecekken kazanarak ikinciliğe çıktı. Devre arası ve sezon sonunda nerede olduğumuz önemli. Takımın daha değişikliğe uğrayacağını düşünüyorum. Biraz acele etmek doğru değil. Aldığımız sonuçlar da bizi yanıltmasın. İyi oyun anlayışımızı devam ettirmemiz lazım.

HIRSI İHTİRASA DÖNÜŞEBİLİR

Bir gazetecinin, "Takımın oynadığı futbol camiayı memnun ediyor. Eleştirilerin odak noktası ise Volkan Şen. Volkan ile görüşmeniz oldu mu?" sorusuna Güneş, "Takım iyi oynuyorsa bunun içinde Volkan da var. Volkan çalışıyor. Öyle bir kaç oyuncu var. Gayretine rağmen mükemmeli istiyorlar. Oyun hırsı ihtirasa dönüşebiliyor. Oradaki kötü görüntü oradan çıkıyor. Özelliklerini hücuma dönük önde kullanması gerekiyor. Katılımı var, iyi niyeti var ama eksikleri de var. Volkan da kendinden çok şey beklendiği için en iyisini yaparken hata yaptığını görüyorum. Eskişehirspor maçında gol paslarında gayet işi işler yaptı. Ama topla fazla oynadığı zaman sıkıntısı var. Volkan'ın tabii eksiğini eleştireceğiz ama iyi taraflarını değerlendireceğiz. İyi bir oyuncumuz. Umarım daha katkılı olur. Olumsuz düşünmüyorum ama eksiklerini kabul ediyorum" cevabını verdi.

BAKAMBU ÖNE ÇIKABİLİR

Bakambu ile ilgili Güneş, "Bakambu geldiğinde fizik olarak hazır değildi. Teknik olarak bana göre hala eksikleri var. Eleştiri de aldığı dönemler oldu. Bu da normal. Yetenekli bir oyuncu. Çalışıp çok öne çıkabilir. Şu an çok erken övgü aldığını düşünüyorum. Kendisini yeterli görmemeli. Gol olunca çok iyi diyoruz. Bu da normal. Kaçırdığı zaman kötü oyuncu değil, attığı zaman oldu değil. Ama tekniği çabukluğuyla bize katkı yapıyor. İyi niyeti ve gayreti de var. Allah da yüzüne gülüyor. İnşallah düşündüğümüz gibi olur ve üstüne koyar. İyi bir örnek. Çalışan, takımı büyüten kendisi de büyüyecektir" yorumunda bulundu.

BEN DOKTOR DEĞİLİM


Kadro dışı kalan İbrahim ve Ferhat ile ilgili yöneltilen soruya Güneş, "Ben doktor değilim her gün rapor yazayım. Ben Ferhat'la da İbrahim ile ilgili de olumsuz düşüncem yok. 18'e almadığım zaman çalışmaya hazırsa kalır. Devreye kadar zaman var. Durabilir burada devrede gidebilir. Ceza gibi düşünülmesin. Düşünmediğimiz oyunculara fikirlerimizi söylüyoruz ve sonra bir karar alıyoruz. Şu anda iyiye giden bir oyunumuz ve skorumuz var. Sivasspor maçıyla devam ederse sevindirir. Kadroya devre arası karar vereceğiz ama düşünmediğimiz oyuncu olabilir. Kararlar sadece oyunla ilgili değil. Ben teknik tarafına bakıyorum idari tarafına kulüp bakacaktır. Hiç bir şey garanti değil. Bursaspor'u taşıyanın benim başımın üzerinde yeri var. Giden de olursa ona hayırlı olsun diyeceğiz" yanıtını verdi.

BAŞKANIN DÜŞÜNCESİNE KATILIYORUM

Başkan Bölükbaşı'nın 'Yeniden tarih yazabiliriz' yorumunu değerlendiren Şenol Güneş, "Başkan tarih yazmaya müsait. Hepimiz hayal kurmalıyız ve başarının ilk adımı olarak görmeliyiz. Yönetimler de istiyor. Başkanın da bu hayalleri var. Önce bir işimizi yapalım, tardih haline dönüştürürüz. Biz bir takım yapıyoruz. Sene sonunda bu çok iyi bir kadro koruyalım dememiz lazım. Oyuncuları yarıştıracağız ve kazanan takım haline getireceğiz. Şu andaki aldığımız sonuçlar ve oynadığımız oyun umuttur. Büyük başarılar için adımları küçük atıyorsun. Ondan sonra giderek hızlanacağız. Başkanın düşüncesine katılıyorum. İnşallah öyle bir takım yaratırız ve bunu çocuklarımıza anlatırız. Tıpki 2010'daki gibi. Başkanlar sonuçları istiyor. Ama bir şeyler yapmamız lazım. Başkanın bu düşüncesine ayak uydurmak için çok çalışacağız" dedi.

DESTEĞİ BALIKESİR'DE HİSSETTİM


"Taraftarımızın desteğini Balıkesir'de sahada hissettim" diyen Güneş şöyle devam etti:

"Ceza da niye aldık onu da bilmiyorum. O kadar güzel bir maç geçti ki. Balıkesir'e de teşekkür etmek lazım. Bizi güzel ağırladılar. Eğer varsa kötü görünen görüntü düzeltelim. Çünkü bunun bize yararı yok. Tam tersine ben orada gurur duyacağım tabloyu gördüm. Bu tip konular gündeme geldiğimiz zaman bunu işlemek lazım."

HİÇBİR OYUNCUYLA TEMASIM OLMADI

Trabzon'da kadro dışı kalan Mustafa ve Zeki ile ilgili yöneltilen soruya Güneş, "Trabzon'da hiçbir oyuncuyla temasım olmadı. Bize de yararlı olursa o zaman düşünürüz. Sonra yarın öbürgün konuştun demesinler. Bize patlamasın o iş."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ