MENÜ

'Kobe Bryant takas edilebilir'

Los Angeles Lakers'ın efsanevi yıldızı Kobe Bryant'ın, takımın gelecek planları dahilinde takasla elden çıkarabileceği öne sürüldü.

'Kobe Bryant takas edilebilir'

Geçen sezon sakatlıklar sebebiyle tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Los Angeles Lakers'ın yeni sezon öncesinde Steve Nash ve Julius Randle gibi iki önemli parçasını sakatlığa kurban vermesi, çarpıcı söylentileri de beraberinde getirdi. Ünlü spor portalı ESPN'in ünlü kalemlerinden Chad Ford, yeni sezonda da Play-Off'a kalmasına mucize gözüyle bakılan Lakers'ın Kobe Bryant'ı takasla elden çıkarabileceğini iddia etti. İddiaya göre iki yıl için 48 milyon dolara imza atan All-Star oyuncuya New York Knicks, Brooklyn Nets, Dallas Mavericks ve Charlotte Hornets gibi ekipler talip olabilir. Özellikle Knicks'in Phil Jackson, Derek Fisher ve Carmelo Anthony kozunu kullanarak Kara Mamba lakaplı oyuncuyu Madison Square Garden'a getirebileceği öne sürülüyor. Kobe ve Fisher, Jackson'ın koçluğunda kariyerlerinin en parlak sezonlarını yaşamış NBA şampiyonlukları kazanmıştı. Jackson, Knicks'in başkanlık görevini yürütüyor. Fisher ise koçluk kariyerinin ilk yılını Knicks'in başında geçirmekle meşgul.

'Başka çareleri yok'

İsmi gizli tutulan bir genel menajer, sözleşmesi 2015-16 sezonunun ardından sona eren Bryant'ın takas ihtimali ile ilgili şöyle konuştu: ''Bence Mitch Kupchak'in (Lakers Genel Menajeri) pek fazla seçeneği yok. Daha da kötüye gidiyorlar. Gelecek yılki Draft Lotaryası'nda iyi bir sırayı ıskalayacak kadar iyi olup buna rağmen Play-Off'u ıskalamak istemezsiniz. Ben Play-Off yapabilecek kadar iyi bir değere sahip olduklarını düşünmüyorum ve bu şartlarda Kobe'yi takaslamayı düşünebilirler. Bu çelişkili bir durum belki, ancak şu an için daha iyi olabilmek adına tek yol bu gibi görünüyor.''

'Tanking' iddiası

Los Angeles Lakers'ın gelecek yılki NBA Draftı'nda ilk beş korumalı bir seçim hakkı bulunuyor. Yani Lakers, ilk beş sırada seçim yapamaması durumunda bu hakkı kaybedecek. Takımın mevcut hali ve bu özel durum sebebiyle bazı otoriteler, Lakers'ın bu sezon NBA medyasının 'tanking' dediği metoda başvuracağını ileri sürmüştü. Tartışmalara ve Draft Lotaryası kurallarının değiştirilmesi gerektiğine dair çıkışlara sebep olan bu metoda göre takımlar, bir sonraki Draft'ta iyi bir sıradan seçim yapabilmek adına bilerek maç kaybediyorlar. NBA yönetimi, bu sezon başında takım sahiplerini bu kurala yönelik oylamaya davet etmiş, ancak 30 takımdan 17 tanesinden evet oyu çıkması sebebiyle bu konu veto edilmişti. NBA kurallarına göre bir oylamanın kabul görmesi için, en az 23 takımın evet oyu vermesi gerekiyor. Mevcut Draft kurasına göre en kötü dereceye sahip takımın ilk sıradan seçme olasılığı yüzde 25. İkinci sıradaki takım ise yüzde 19'luk şansa sahip. Yeni öneri, en kötü dereceli takıma yüzde 11'lik bir şans tanıyor, skala kötü dereceli takımdan iyi dereceli takıma doğru kademe kademe inerek gidiyordu.

Haberin Devamı

Knicks hazır

Olası bir takasın en yakın muhatabı konumundaki New York Knicks'in, Kobe için Iman Shumpert, Tim Hardaway Jr. gibi genç yıldızlarının yanı sıra kontratları bu yaz sona erecek olan Amar'e Stoudemire, Andrea Bargnani gibi oyuncuları ve gelecek yılki Draft hakkını vermeyi planladığı tahmin ediliyor. 1996 NBA Draftı'nın 13. sırasında Charlotte tarafından seçilmesinin ardından Los Angeles Lakers'a takas edilen Bryant, kariyerinin tamamını Sarı-Morlu ekipte geçirmişti. Kobe, bu yılı da Lakers'ta tamamlaması durumunda kulüpteki 18'inci yılını dolduracak ve NBA tarihinde lige başladığı takımda en uzun forma giyen iki oyuncudan biri olacak. Daha önce John Stockton, 19 sezon boyunca Utah'ta forma giyme istikrarını göstermişti. Bryant ayrıca bu sezon 593 sayı daha atarsa toplamda 32.293 sayıya ulaşacak ve tüm zamanların en skorer oyuncuları listesinde Michael Jordan'ı geride bırakarak 3'üncü sıraya yerleşecek.

Ahmet Melik SUBAŞI
ahmet.subasi@fanatik.com.tr
@ahmetmsubasi

YORUM YAZ