MENÜ

İşte Simon Dawkins'in ilginç hikâyesi

Yazarımız Edip Adanır, İngiltere'de Championship'te mücadele eden Derby Country'de forma giyen ve Fulham karşısında oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Simon Dawkins'in kariyerindeki ilginç anları yazdı.

İşte Simon Dawkins'in ilginç hikâyesi

İşte Edip Adanır'ın kaleminden Simon Dawkins...

Haberin Devamı

Fulham'a karşı oynadığı futbol ve attığı gollerle bir anda Derby Country taraftarlarının beğenisini toplayan Simon Dawkins, oğlumun sınıf arkadaşı. Futbola Barnet'te oğlumla birlikte başladılar. Oğlum bana top oynamak istemediğini, üniversite eğitimi almak istediğini söyledi. Simon ise futbol oynamakta ısrar etti ve Tottenham'ın altyapısında forma giymeye başladı. Kiralık olarak Amerikan ligine giden Simon, tekrar Tottenham'a geri döndü. Genç oyuncunun bir sonraki durağı yine kiralık olarak Aston Villa oldu. Kendisiyle son olarak Emirates'te oynanan Arsenal maçında karşılaştım. O maçta yedek bekledi. Ardından kiralık olarka Derby Country'ye gitti, sonunda kendini kabul ettirdi ve Derby ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Tottenham'ın altyapısında oynadığı dönemde denemeye gitmediği takım kalmadı. Bazı oyuncular çok süratlidir ama top hep arkalarında kalır... Simon'un da okul takımında oynadığı günden bu yana en önemli eksiği buydu. Onu tebrik etmek için telefonla aradım ve biraz sohbet ettik. Görüşmemizde bana "ABD'deki hocalarımla çalıştım ve eksiklerimi giderdim. Onlardan çok şey öğrendim, mesela artık top arkamda kalmıyor. Derby Country'de olmaktan çok memnunum" dedi.

Akademi hocaları, bir futbolcunun yetişmesi için 7 sene beklemek gerektiğini söylüyor. Türkiye'de, hayatında lastik topa vurmamış tüccar, işadamı idareciler "O bizim evladımız" diyerek yeteneği sınırlı futbolcuların önünü kesmeye devam ediyorlar. Her futbolcu, tıpkı Simon örneğinde olduğu gibi oynayacağı takımı bulur.

Bana sorarsanız Simon Dawkins'in Premier Lig'de oynayabilmesi için tek şansı Derby Country'nin bu sezon küme yükselmesi. Yoksa Premier Lig takımlarının Simon'u kadroya katmak isteyeceğini hiç zannetmiyorum. Kendisi de bu konuda benimle aynı fikirde. Simon'un ona şans veren hocası Steve McLaren'e borcunu atacağı gollerle takımın Premer Lig'e çıkamsına destek olarak ödeyeceğinden eminim.

YORUM YAZ