MENÜ

Haydi görev başına!

Usta muhabirimiz Orhan Yıldırım, pazar günkü derbi öncesinde Siyah-Beyazlılar'ın son durumunu mercek altına aldı.

Haydi görev başına!

Beşiktaş için Fenerbahçe derbisi sadece puan anlamına gelmiyor. Kartal geçen yıl, Galatasaray maçı sonrası kırılganlık yaşamış ve haftalarca etkisi altında kalmıştı. Derbiye sayılı günler kala işte Ümraniye’deki son durum...

‘Tarih, tekerrürden ibarettir’ derler ya, bakalım bu analizin futbola yansıması nasıl olacak. Geçek yıl lige fırtına gibi girip ilk haftalarda şampiyon ilan edilen Beşiktaş, 5’nci haftada Galatasaray’a yenilip önlenemeyen düşüşe başlamıştı. Bilic ve Önder Özen’in başında bulunduğu takım, bir türlü toparlanamayıp dağınıklık yaşamıştı.

O gözleri gördük

Belgrad’da da aslında şaşkınlık yaşadık. Büyük zafer kazanan oyuncular, sanki lig şampiyonluğu veya UEFA Kupası’nı almış gibiydiler. Zafer sarhoşluğu ile bulutların üstünde yürüyorlardı. Bilic de bizim gibi bunu fark etmiş olmalı ki, Erciyes maçı öncesi bir dizi uyarılarda bulundu, üst üste toplantılar yaptı, fakat bu sahaya yansımadı. Kayseri’de de şunu gördük: Endişe.. Kafalarda ki, ‘Acaba Fenerbahçe’ye karşı kaybedersek geçen yıl ki sendromu yaşar mıyız?’ düşüncesi gözlerden okunuyordu.

Başkan devreye girmeli

Pazar günü büyük maç var. Her türlü sonuca açık karşılaşma. Her iki takım içinde ne son, ne de yeni başlangıç. Sadece kazanan avantaj ve moral elde edecek hepsi bu. Ancak geçen sezon yaşanan durum, yeniden takımın üstüne çöktü! Bilic, iyi antrenör, iyi insan ve bir sürü olumlu yönleri var. Kusursuz insan elbette olamaz. Hırvat hocanın da handikapları; kadro tercihi ve hamle eksikliği ile, psikolojik olarak ekibini hazırlayamama bunlardan birkaçı. İsterdik ki, takımın içinde, Sergen Yalçın, İbrahim Üzülmez, Feyyaz Uçar gibi bir abi olsun. Ama yok! İşte burada iş yönetime düşüyor. Özellikle de başkana... Ümraniye’ye kamp kurup bu yersiz düşüncenin oluşturduğu ortamı terse çevirmesi tek çıkış yolu.

Kırılgan yapı

Beşiktaş’ın kadrosu genç. Her ne kadar; Uğur Boral, Demba Ba ve Tolga Zengin, tecrübelerini paylaşıp takımın önünü açmaya çalışsa da, tam anlamıyla başarılı olamıyorlar. Zira geldikleri takımlarda bu görevi hiç paylaşmadılar. Ekibin parçası oldular. Burada yeni misyon üstlendiler. Yani tecrübesizler bu alanda. Kartal; hakemle, rakipler ve benzer konularla uğraşıp boşuna zaman kaybetmesin. Sadece kendini kandırıp günü kurtarır. Asıl konu, takım içindeki bu kırılgan yapının aşılmasıdır. Aksi durumda tarih tekerrür edecektir. Beşiktaş’ta bunu yapacak olan Başkan Fikret Orman, yönetim ve teknik ekibi ile futbolcular. Bu bütünden bir ayak topal kalırsa rotadan çıkılır. Haydi iş başına!...

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ