MENÜ

Enes Kanter serbest kalıyor

NBA'deki temsilcilerimizden Enes Kanter, kulübü Utah Jazz ile yürüttüğü sözleşme yenileme görüşmelerinden sonuç alamadı. Buna göre Kanter, 2015'in Haziran ayında sınırlı serbest statüye kavuşacak.

Enes Kanter serbest kalıyor

NBA'de Utah Jazz forması giyen Türk basketbolcu Enes Kanter, bir süredir takımıyla yürüttüğü kontrat yenileme görüşmelerinden bir netice alamadı ve gelecek yaz serbest kalma kararı aldı. Enes'in mejaneri tarafından yapılan açıklamada ''Utah Jazz yönetimi ile bu sezona konsantre olup gelecek yaz seçeneklerimizi yeniden değerlendirmek üzere sözlü anlaşma sağladık'' denildi. Enes'in 2015 yazında sınırlı serbest statüye geçeceğinin belirtildiği demeçte ayrıca ''Enes Utah organizasyonunu çok seviyor. Şimdi gelişimine ve takıma olan desteğine devam etmeye odaklanmak istiyor'' sözleri kaydedildi. 2011'de Draft edilen oyuncular için NBA'in belirlediği görüşme süresi, 31 Ekim Cuma akşamı sona eriyor. Jazz, bu sürece dek takımın diğer genç yıldızlarından Alec Burks ile anlaşma zemini arayacak.

Şimdi ne olacak?

NBA kurallarına göre 'sınırlı serbest' statüdeki bir oyuncu, 1 Haziran'dan itibaren diğer kulüplerle görüşebiliyor ve teklif alabiliyor. Ancak oyuncunun kulübü, gelen herhangi bir teklifi eşitleyerek oyuncusunu elinde tutabiliyor. Örneğin geçen yaz Charlotte Hornets, Utah Jazz'in yıldızı Gordon Hayward'a 63 milyon dolar değerinde bir teklif götürmüş, ancak Jazz bu teklifi eşitleyerek genç oyuncusunu kadroda tutmayı başarmıştı.

Altın yılı olabilir

NBA otoriteleri, 2014-15 sezonunun Enes Kanter için çıkış sezonu olacağını ifade ediyor. 22 yaşındaki forvetin, Jazz'in yeni koçu Quin Snyder'ın sisteminde daha çok yönlü bir hücum silahına dönüşmesi, özellikle üç sayı çizgisinin gerisinde daha fazla sorumluluk alması bekleniyor. Geçen sezon 80 maça çıkıp 12.3 sayı ve 7.5 ribaund ortalamalarını yakalayan Enes, bu sezon en parlak performansını hazırlık kampında bir maçta 27 sayı atarak göstermişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ