MENÜ

Bursaspor 2-0 Tepecikspor

Süper Lig takımlarının bir bir elendiği Türkiye Kupası 3. turunda Bursaspor sürprize izin vermedi. 2. Lig ekibi Tepecikspor'u konuk eden Yeşil-Beyazlılar, yedek ağırlıklı kadroyla sahadaydı, Traore ve Bakambu'nun golleriyle gruplara kaldı.

Bursaspor 2-0 Tepecikspor

Sürprizlerle dolu geçen Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda gözler dün Bursa’daydı. Süper Lig’de Balıkesir’i 5-0’lık tarihi bir zaferle geçen Timsah, 2. Lig ekibi Tepecikspor’u konuk etti. Kırmızı Grup’ta 7 maçtır galibiyete hasret kalan İstanbul ekibi için tarihinin en önemli maçıydı. İlk kez gruplara kalmak isteyen Büyükçekmece temsilcisi, ideal 11’i ile sahadaydı. Volkan Şen haricinde tamamen yedek kadroyla maça başlayan Bursaspor’a karşı 10 kişi savunma yapan Tepecik, Beşiktaş’ın hayal kırıklığı yaratan yıldız adayı Sinan Kurumuş’la gol aradı. Hücumda fırsat bulamasa da bu anlayış ilk 45’te tuttu. Bursa’nın ilk şutu geldiğinde dakika 39’du. 40 ve 44’te Volkan ve Enes’le tehlikeli olan Bursaspor, golü bulamayınca devre eşitlikle bitti.

Tepecik’te hüsran

Bursa’ya sürpriz için gelen Tepecik ikinci yarıya daha iştahlı başladı, yani daha fazla risk almak zorunda kaldı. 50’de Sinan takımının tek pozisyonunu ıskaladı, ancak 59’da Traore affetmedi, şık bir vuruşla tabelaya 1-0’ı yazdı: 1-0. 82’de Fernandao direğe takıldı. Uzatmada Bakambu farkı 2’ye çıkardı. Özellikle ligde şans bulamayan Enes, Emre ve Ethem’in performansı dikkat çekti. Armağan hocadan sonra Şenol Demir’le yola devam eden Tepecik ise disiplinli bir görüntü verdi ama hücumdaki etkisizlikleri sürprize izin vermedi.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ