MENÜ

'Spor ve Medya' panelinin ikincisi düzenlendi

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından organize edilen “ 2. Spor ve Medya” konulu panelde sporda şiddet konusu masaya yatırıldı. Panele konuk olan isimler arasında gazetemiz yazarlarından Hakan Can da vardı.

'Spor ve Medya' panelinin ikincisi düzenlendi

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan panele Galatasaray’ın eski yöneticisi Turgay Kıran, TVEM kanalında yayınlanan Serbest Vuruş programının moderatörü Sabri Ugan ve Fanatik Gazetesi Yazarı Hakan Can konuşmacı olarak katıldı. Panelin Moderatörlüğünü Gölyaka MYO Öğr. Gör. Nurgül Soydaş, panelin sunuculuğunu ise Vatan Gazetesi editörü Turgay Yavaş yaptı.

Panele konuşmacıların yanı sıra Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Gölyaka Garnizon Komutanı Jandarma Üst Teğmen Samet Tonga, DÜ Rektör Yardımcısı Öner Abidin Balbay, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

'Yöneticilerin kabahatlı'


Galatasaraylı eski yönetici Turgay Kıran, özellikle futbolda taraftar baskısının çok büyük olduğunu belirterek, “Şiddeti hakikatten önlemenin yolu insanları stada sokmamaktan geçmiyor. Statlardaki kamera sistemlerine rağmen kimsenin ceza aldığını görmedik. Güvenlik güçlerinin yanında kendimizin de bazı tedbirler alması lazım. Bizim gücümüz taraftarımıza yetmiyor bunu açıkça söylememiz lazım. Çünkü taraftar baskısı zaman zaman o kadar güçleniyor ki yönetici olarak statlara bile zor girip zor çıkıyoruz. Zaman zaman evimize kadar, statlarda yaşadığımız protestolarla karşı karşıya kalıyoruz. Sonuçta hepimiz sevdiğimiz renklere bağlıyız. Ne yazık ki biz bunları yönetemedik. Burada da biz yöneticilerin kabahatlı olduğuna inanıyorum. Çünkü taraftara karşı dik durabiliriz. Dövülürüz ki, ben dayak yedim. Daha da ileri giderler arabamızı yakarlar. Daha da ileri gidebilirler vurabilirler ama bir yerde son olabilir. Yöneticiler olarak biz çekildikçe bu sahayı açık bırakıyoruz. Dolayısıyla umarım ki sporda Türkiye’de bu yasa yeniden revize edilir. İnsanlarımız biraz daha işe ciddiyetle bakarlar çünkü sonuçta o stada o salona çocuk çocuğumuz eşimizle gidiyoruz. Onların da o ortamda olması için hepimizin gayret göstermesi lazım” dedi.

'Başkanlığa şimdiden talibim'

2015 Mayıs ayında yapılacak seçimde aday olabileceğini belirten Turgay Kıran 'Galatasaray için taşın altına elimi sokmaya hazırım ve adaylığımı koyacağım. Duygun Yarsuvat'ı tebrik ederim, başarılı olmasını isterim. Ben de aday olmayı düşünmüştüm ama sayın Alp Yalman adaylığını açıkladığı için kendimi öne çıkartmadım. Ancak gelecek yılki seçimde başkanlığa şimdiden talibim" açıklamasında bulundu.

Hakan Can: Toplantılar sadece gösteriş amaçlı


Fanatik Gazetesi Yazarı Hakan Can, öğrencilerden gelen bir soru üzerine sporda şiddetin önlenmesi adına yapılan toplantıların sonuç vermemesinden yakındı. Toplantıların sadece yapıldığını göstermek amaçlı olduğunu belirten Can, spor ve medya camiasında ciddi bir birlikteliğin bir araya gelip bu konuyu masaya yatırmasıyla ve uygulamaya geçilmesiyle aşılabileceği açıklamasında bulundu.

Sporun yerinin çok önemli olduğu, altyapı tesislerinin Düzce'de de aktif halde çoğalması gerektiğini savunan Hakan Can, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut'tan tesisleşme adına söz aldı.

Hakan Can, kendisinin Fanatik Gazetesi'nin başında olduğu zamanlarda gazeteyi 24 sayfa çıkardıklarını, her türlü haberi gazeteye girdiklerini, ancak bahisin Türkiye'de yer etmesiyle birlikte gazetelerin bu sektörü ön plana alarak basım yapmaya başladıklarını dile getirdi.

Yılmaz Vural özür diledi

Daha önceden panele katılacağı açıklanan ünlü teknik direktör Yılmaz Vural işlerinin yoğunluğundan dolayı gelemedi. Panel sırasında telefon bağlantısı kurulan Vural, öğrencilerden özür dileyerek daha sonra muhakkak Gölyaka’ya geleceğini belirtti.

Vural, Kıran'ın 'Gelseydin Galatasaray'ı konuşacaktık' sözlerine 'İnşallah bir araya gelince konuşacağız' şeklinde cevap verirken, 'Balıkesirspor'un başına ne zaman geçeceksiniz?' sorusunu yanıtsız bıraktı.

"Şiddeti ortaya çıkartanlar tespit edilebilir"


TVEM kanalında yayınlanan Serbest Vuruş programının moderatörü Sabri Ugan ise sporda şiddet diye bir şeyin söz konusu olmadığını, sadece şiddetin söz konusu olduğunu anlattı.

Şiddeti bütün olarak değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Ugan, "Yolda da okulda da şiddet söz konusu. 'Sporda şiddet' diye ayırdığınız zaman doğru yere varmazsınız. Toplumun çok önemli sosyal yaralarından bir tanesi. Sporda gördüğünüz insanlar başka yerden toplanıp gelmiyor, hepimiz içinizden geliyoruz. Toplumda şiddet nasıl önlenir, yolda şiddet önlenir sorusu sorulmalı. Bir bütün olarak görülmelidir" ifadelerini kullandı.

"Sporda şiddetin önüne geçilemez belki ama şiddeti ortaya çıkartanlar tespit edilebilir" diyen Ugan, 'Şiddete sebep olan unsurlar gözardı edilmezse eğer, yasanın da yardımıyla kişiler tespit edilip spor alanlarına gelmeleri engellenebilir. Şiddet dediğimiz sorunu ortadan kaldırmak toplumsal bir sorumluluktur' dedi.

Panel, konuşmacılara plaket takdiminin ardından son buldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ