MENÜ

Mustafa Çulcu: Aydınus'a 'Fenerbahçe'nin kadrolu hakemi' diyeceklerdi

MHK'nin eski başkanı Mustafa Çulcu, FIFA listesinden çıkarılacağı belirtilen Bülent Yıldırım'ın neden Beşiktaş-Fenerbahçe maçına atandığını anlattı...

Mustafa Çulcu: Aydınus'a 'Fenerbahçe'nin kadrolu hakemi' diyeceklerdi

"MHK'nin elinde başka hakem yok. Bu maçı yönetecek kapasitedeki diğer hakemlerin hepsi sorunlu. Mesela Fırat Aydınus formda, fakat kısa sürede çok fazla Fenerbahçe maçı aldı. Derbiye de atansaydı, 'Fenerbahçe'nin kadrolu hakemi' diyeceklerdi."

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) pazar günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçına Bülent Yıldırım'ı ataması kafalarda önemli bir soru işaretine neden oldu?

- UEFA'nın Yoyo testini geçemediği ve bu yüzden FIFA kokartının elinden alınacağı iddia edilen bir hakem, böylesine kritik bir maça nasıl atanır? MHK'nin elinde başka hakem mi yok?

EFA'nın Yoyo testini geçemeyen Bülent Yıldırım'ın derbiye atanması tartışmalara yol açtı.

- 2015'in FIFA listesi henüz onaylanmadı. Dolayısıyla Bülent Yıldırım 1 Ocak 2015'e dek FIFA hakemi.

- Bülent Yıldırım gibi bazı hakemler UEFA'nın uyguladığı Yoyo testini geçememiş olabilir. Dolayısıyla o hakemlere UEFA organizasyonlarında görev verip vermemek UEFA'nın bileceği iş. Ama aynı hakemler TFF'nin koyduğu testleri geçtikleri için Türkiye'de maç yönetmelerinin önünde hiçbir engel yok. Ayrıca UEFAA, Yoyo testini geçemeyen hakemlere ek bir hak tanıyabilir.

Cüneyt Çakır, son oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönetmişti.

- MHK'nin Beşiktaş-Fenerbahçe maçına atayacağı başka bir hakem gerçekten yok... Cüneyt Çakır daha yeni Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönetti. Hüseyin Göçek, Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçındaki yönetiminden dolayı sıkıntılı, Barış Şimşek Trabzonlu, Halis Özkahya Fenerbahçe ile sorunlu, Mete Kalkavan geçen sezon Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde çok büyük hatalar yapmıştı. Fırat Aydınus'a da kısa süre içinde Fenerbahçe'nin çok sayıda maçı verildi. Aydınus formda fakat bu haftaki maça da atansaydı, 'Fenerbahçe'nin kadrolu hakemi' diyeceklerdi.

- MHK'nin asıl eleştirilmesi gereken konu, alttan yeni hakem yetişmemesi. Ali Palabıyık dışında genç ve gelecek vaadeden bir hakemimiz maalesef yok.

Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ