MENÜ

Bakan Kılıç'tan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tehdit!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki çekişmeyle ilgili net konuştu.

Bakan Kılıç'tan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tehdit!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 'kürek' branşında yaşanan kavgayı bitirmeye kararlı olduğunu söyledi. Kılıç, "Kavga Türk sporuna zarar verici noktaya gelirse, milli sporcuları bu iki kulüpten çekerim" dedi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 'kürekçi kavgasına sert çıktı:

"Kürekte iyi bir çıkış yakalayan milli takım sporcuları arasındaki 'renk kavgası' can sıkıcı. İki kulüp (Fenerbahçe ve Galatasaray) arasında yöneticilerin de bir anlamda çanak tuttukları, ateşledikleri kavga hoş değil. Bu davranışlar sürer ve Türk sporuna zarar verecek noktaya gelirse bu kavgayı ben durdururum. Nasıl mı? Milli sporcuları bu iki kulüpten çekerek."

Haberin Devamı

MİNİ YORUM

Dâhice bir açıklama!

Bakan Kılıç'ın yaptığı bu 'olduça dikkat çekici' açıklama için hangi danışmanın destek aldığını merak ettim. Bakan'ın söyledikleri mantığa sığmıyor ve uygulanması da mümkün değil. Sporcular, kulüplerin sözleşmeli çalışanıdır ve milli takıma çağrılmaları bu durumu değiştirmez. Ne bakanın, ne de federasyonların 'oyuncuları kulüpten çekmesi' söz konusu olabilir. Tersine, eğer kulüpler isterse, sporcularının milli takımlara gitmesine engel olabilirler. Bir spor yöneticisinin, hatta sporun başında olan bakanın söyledikleri şaşırtıcı.

Hamit Turhan

YORUM YAZ