MENÜ

Wembley kapılarını NFL'e açtı

NFL heyecanı bu kez İngiltere'nin mâbedi Wembley'de yaşandı. NFL International Serisi'nin ikinci maçında Detroit Lions ve Atlanta Falcons karşılaştı. 80 bin kişinin önünde oynanan mücadeleyi Lions, son saniyede bulduğu sayıyla 22-21 kazandı.

Wembley kapılarını NFL'e açtı

Amerikan sporlarının en önemli organizasyonları arasında yer alan NFL, sporun tanınılabilirliğini arttırmak adına oluşturduğu 'NFL International Serisi' kapsamında Avrupa'ya açılmaya devam ediyor. Özellikle İngiltere'de büyük seyirci kitlesi bulunan organizasyonda, bu yıl 2. kez bir normal sezon maçı Londra'da oynandı.

80 BİN KİŞİ İZLEDİ
İngiltere'nin futbol mâbedi olarak bilinen Wembley'in kapılarını açtığı maçta, Detroit Lions ve Atlanta Falcons takımları karşı karşıya geldi. Yaklaşık 80 bin kişinin takip ettiği ve nefesleri kesen mücadelede gülen taraf son saniye field goal'u ile Lions oldu. 22-21'lik skorla sahadan galibiyetle ayrılan Detroit ekibi, bu sezonki 6. galibiyetini aldı.

ARAP ÜLKELERİNDE DE İZLENİYOR
NFL yönetiminin Avrupa piyasasında daha fazla aktif olma isteği ise, yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Son yıllarda normal sezon maçlarının İngiltere'de oynanması, bazı NFL takımlarının arap ülkelerine ziyarette bulunması ve henüz dedikodudan öteye gitmeyen İngiltere'de bir NFL takımı kurma isteği, Avrupa'da bu sporun daha da tanınmasına yardımcı oluyor. İngiltere dışında, özellikle Katar ve Dubai'de, NFL en çok sevilen sporlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Tolga Kaplan /Fanatik.com.tr

İlişkili Haber

'Big Ben'den tarihi performans

YORUM YAZ