MENÜ

Türkmen: 20-30 kulüp kapanabilir

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor'un kulüp başkanı Nedim Türkmen, "Ülkemizde kulüplerin büyük bir çoğunluğu dernek olmasından dolayı fazla borçlanmalara gidildi. 3-5 yıllık sürecin sonunda belki de 20-30 kulüp kapanacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkmen: 20-30 kulüp kapanabilir

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor’un kulüp başkanı Nedim Türkmen, "Ülkemizde kulüplerin büyük bir çoğunluğu dernek olmasından dolayı fazla borçlanmalara gidildi 3-5 yıllık sürecin sonunda belki de 20-30 kuluü kapanaktır" dedi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in bir süre önce PTT 1. Lig’deki futbol kulüplerinin başkanlarıyla sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldiğini anımsatan Türkmen, TFF’nin yaptırımlarını ilerleyen süreçte daha iyi anlayabileceklerini kaydetti.

'ANADOLU TAKIMLARI SIKINTIYA GİRECEK'
Türkiye'de futbolun geleceğinin parlak olmadığını dile getiren Nedim Türkmen, ''Ülkemizde kulüplerin büyük bir çoğunluğu dernek olmasından dolayı fazla borçlanmalara gidildi. Bu sürecin çok sancılı olacağını düşünüyorum. 3-5 yıllık sürecin sonunda belki de 20-30 kulüp kapanacaktır. Yine bu süreçte kulüplerin büyük çoğunluğu belediye kulüpleri olur ama o bizim bildiğimiz İstanbul kulüpleri yine hayatlarını sürdürmeye devam eder. Şu da bir gerçek, artık özellikle Anadolu kulüpleri ayağını yorgana göre uzatır. Süreci hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

'UEFA'NIN SERT YAPTIRIMLARI VAR'
UEFA’nın bu konuda çok sert yaptırımlarının olduğunu vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti:

"UEFA’nın kulüplere yönelik beş ana kriteri var. Bunlardan birisi de mali kriterler. Bütün spor kulüpleri buna uymak durumunda. UEFA’nın tertiplediği yarışmalara katılmak için UEFA lisansı almak gerekiyor. Türkiye’de daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu konuda gündeme gelmişti. Bilindiği üzere Beşiktaş mali kriterlerden dolayı Avrupa’da oynayamamıştı. Bu kriterler arasında gelirinizin yüzde 70’ini futbolculara ödeyebilirsiniz, hiçbir kulübe borcunuzun olmaması gerekiyor, gelirinizden fazla borçlanamıyorsunuz gibi maddeler söz konusu. Bu kapsamda TFF de bu kriterlere uygun şekilde denetim yapmak zorunda.

''Şimdi TFF’nin bu yaptırımlarıyla kulüpler gelirlerinden fazla borçlanamayan, gelirlerinin yüzde 70’ini futbola ayırabildikleri bir düzene gidiyor ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki mali disiplin içerisinde olmak son derece önemli."

Türkmen, yaptırımlar sonucunda ekonomik anlamda güç dengesizliğinin daha da artış göstereceğini, özellikle Avrupa maçlarında bunun yansımalarını olumsuz olarak çok yaşayabileceklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ