MENÜ

İkinci Aykut Kocaman devri

Aykut Kocaman, İstanbulspor'la başladığı kariyerini 1 UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali, 1 Lig şampiyonluğu, 2 de Türkiye Kupası zaferi kazandığı Fenerbahçe'de sürdürdükten sonra 2005/2006'da çalıştırdığı Torku Konyaspor'a geri döndü. İşte Kocaman'ın hocalık kariyeri...

İkinci Aykut Kocaman devri

Adını Fenerbahçe'nin efsaneleri arasına yazdıran ve Sarı-Lacivertliler'in unutulmaz 103 gollü şampiyonluğu kazandığı kadroda da yer alan Aykut Kocaman, futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine 1999/2000 sezonunun 28. haftasında İstanbulspor'un başına geçerek başladı. 16. sıradayken devraldığı İstanbulspor'u 34. hafta sonunda 15. sıraya çıkarmayı başararak küme düşmekten kurtaran Kocaman, yeni sezona da takımıyla başladı ve burada 3 sezon daha görev yaptı. İstanbulspor, Kocaman döneminde 2001/2002 sezonunu 44 puanla 9., 2002/2003 sezonunu 43 puanla 9 tamamladı. Aykut Kocaman, 2003/2004 sezonunun 32. haftasında İstanbulspor'dan ayrıldı.

Genç teknik adamın İstanbulspor'un ardından yeni adresi Malatyaspor oldu. 2004/2005 sezonuna Sarı-Kırmızılı ekibin hocası olarak başlayan Kocaman, 25. haftada görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı



Aykut hoca, Fenerbahçe'yle Galatasaray arasında son maça kadar devam eden müthiş bir şampiyonluk yarışına sahne olan ve Sarı-Kırmızılılar'ın, ezeli rakibinin Denizlispor karşısında puan kaybetmesiyle zafere ulaştığı 2005/2006 sezonunda Konyaspor'u çalıştırdı. Bu sezonun 7. haftasında Konyaspor'un Fenerbahçe'yi ağırladığı ve Sarı-Lacivertliler'in 4-2'lik skorla galip geldiği maçın ardından Aykut Kocaman, çok sert açıklamalar yaparak, bir daha teknik direktörlük yapmayacağını söyledi. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Nicolas Anelka'nın kaydettiği ve maçı 2-1'e getiren golün elle atıldığını kaydeden Kocaman, sistemin büyük takımlara daha fazla tolerans gösterdiğini öne sürmüştü. Kocaman, bu açıklamalarının ardından efsanelerinden olduğu Sarı-Lacivertli camianın tepkisini çekmişti. Konyaspor, sezonu 46 puanla 7. tamamladı.

2006/2007 sezonunda Aykut Kocaman Ankaraspor'un başına geçti. İlk sezonda takımı 47 puanla 8. yapan Kocaman, 2007/2008 sezonunun 8. haftasına kadar takımın başında kaldı. Kocaman, 2008/2009 sezonunda yeniden Ankaraspor'u çalıştırdı ve takım sezonu 41 puanla 10. sırada bitirdi.

Haberin Devamı



Önce Sportif Direktör, sonra hoca

2009/2010 sezonunda Aykut Kocaman'a Fenerbahçe'nin kapıları açıldı. Artık tecrübeli bir teknik adam olan Kocaman, Cristoph Daum'un teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe'de sportif direkör olarak göreve getirildi. Kocaman, 2010/2011 sezonuna ise Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak başladı. Sarı-Lacivertliler'in ilk yarıda zirve için yarıştığı rakibi Trabzonspor'un 10 puan gerisinde kaldığı sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu müthiş performansla 17 maçın 16'sında galip gelip 1'inde berabere kalarak 82 puanla tarihi bir şampiyonluğa imza atmasını sağlayan Aykut Kocaman, bu zaferin sevincini yaklaşık 3 ay yaşayabildi.



3 Temmuz krizi

Fenerbahçe'nin şampiyonluğa uzandığı 2011 yılının 3 Temmuz'unda başlayan ve ülke gündemine bomba gibi düşen 'şike operasyonu', Aykut Kocaman'ı bir anda krizle karşı karşıya bıraktı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerin soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ve tutuklanmasının ardından kritik süreçte sorumluluk alan Aykut Kocaman, Sarı-Lacivertliler'in kazandığı şampiyonluğun arkasında durdu ve yeni sezonda da görevini sürdürdü. Fenerbahçe'nin 'tedbir' amaçlı olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmediği ve çok sayıda yıldız oyuncusunu kaybettiği 2011/2012 sezonunda Sarı-Lacivertliler, ilk kez uygulanan Süper Final sonucunda 0,5 puan farkla şampiyonluğu rakibi Galatasaray'a kaptırdı ama 26 yıldır kazanamadığı Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Haberin Devamı



Alex de Souza krizi ve Avrupa heyecanı
Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe, 2012/2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Spartak Moskova'ya elendi ve UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı. Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi'ne oldukça iyi başladı, ligde de zirve mücadelesini sürdüren Kocaman'ın Fenerbahçe'si, ocak ayında bu kez Alex kriziyle sarsıldı. Fenerbahçe'de 8 yıldır forma giyen kaptna Alex de Souza, Aykut hoca tarafından kadro dışı bırakıldı ve takımdan ayrıldı. Kocaman'ın bu kararı yoğun eleştirilere maruz kalmasına yol açtı. Ancak Fenerbahçe'nin Avrupa'da ortaya koyduğu performans, eleştirileri bir nebze de olsa dindirdi. Sarı-Lacivertliler, grubu lider tamamladı. Ardından sırasıyla BATE Borisov, Victoria Plzen ve Lazio'yu eleyen Kocaman'lı Kanarya, yarı final rövanş maçında Benfica'ya boğun eğerek turnuvadan elendi. Fenerbahçe, ligde sezonu 61 puanla 2. tamamladı. Sarı-Lacivertliler, bu sezonda ikinci kez üst üste Türkiye Kupası'nı kazanmayı başardı. Aykut hoca, sezon sonunda Fenerbahçe'deki görevinden istifa etti ve yaklaşık 1,5 sezon takım çalıştırmadı.

Haberin Devamı



Yeniden Konyaspor
2005/2006'da Konyaspor'u çalıştıran Aykut Kocaman, Yeşil-Beyazlılar'la yeniden anlaşma sağladı. Konyaspor'u 7. haftada 6 puanla 14. sırada devralan Kocaman'ın neler yapacağını tüm futbolseverler merakla bekliyor.

İlişkili Haber

Aykut Kocaman yarın imzalıyor

YORUM YAZ