MENÜ

Doğu Akdeniz'de yelkenli yat yarışları başladı

Marmaris'te bu yıl 25'incisi düzenlenen ve Doğa Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan 'Marmaris Uluslararası Yarış Haftası' başladı.

Doğu Akdeniz'de yelkenli yat yarışları başladı

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi’nde gerçekleştirilen yarışa Türkiye, Slovakya, Hollanda, Kanada, İtalya, Almanya, Rusya, Belarus, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Norveç, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya ve Romanya’dan 150 teknede bin 500’ün üzerinde yelken sporcusu katıldı. Netsel Marina Kupası adı altında yapılan ilk gün yarışlarının IRC (Uluslararası Yarış Klasmanı) -1, IRC-2, IRC-3, IRC4, IRC-5 ve IRC Charter-1, IRC Charter-2, IRC Charter-3, IRC Charter-4 ile IRC Charter-5 olmak üzere 10 klasmanda yapılacağı belirtildi.

ÇEYREK ASIRLIK GELENEK
MIYC Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yat yarışı organizasyonunun 25 yıldır sürdürülüyor olmasının önemine işaret etti.
Çeyrek asırdır devam eden yarışlara her geçen yıl ilginin arttığını ifade eden Kesgin, "Özellikle Ruslar yarışlara yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl katılanların yaklaşık yüzde 60’ını Ruslar oluşturuyor. Rusları Almanlar takip ediyor" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ