MENÜ

Bursaspor'un yüzünü yabancılar güldürdü

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'da, geride kalan 7 haftada atılan 11 golün 9'u, yabancı oyunculardan geldi.

Bursaspor'un yüzünü yabancılar güldürdü

Sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan "Yeşil Timsah", ilerleyen haftalarda özellikle yabancı oyuncuların kalitelerini ortaya koymaya başlamasıyla, hem oyun hem de skor olarak yükselişe geçti.

Lige 2-0’lık Galatasaray yenilgisiyle başlayan Bursaspor'un ilk golünü, 2. haftadaki Gençlerbirliği deplasmanında, Volkan kaydetti. Aynı maçta Fernandao ile bir gol daha bulan Bursaspor, başkent deplasmanından 2-1’lik skor ve 3 puanla döndü. Ligin 3. haftasında Beşiktaş’ı konuk eden Bursa ekibi, 1-0’lık yenilgiyle, evinde yine taraftarlarını güldüremedi.

Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan ve 1-0 kazanılan maçta da Bursaspor’a 3 puanı getiren gol, Fernandao’dan geldi. Yeşil-beyazlı takımın deplasmanda Mersin İdmanyurdu’na 2-1 yenildiği maçta, takımın tek golünü Serdar Aziz kaydetti.

Bu maçtan sonra yerli oyuncuların, rakip fileleri havalandıramadığı Bursaspor’da, yeni transfer Bakambu, iç sahada 2-2 biten Eskişehirspor maçında, 2 golü de atan isim oldu.
Hafta sonu Balıkesirspor ile deplasmanda oynanan 7. hafta maçında yıldızı daha da parlayan Fransız futbolcu, attığı 3 golle 5-0’lık farklı galibiyetin mimarları arasında yer aldı.
Balıkesirspor maçında Bakambu’nun "hat-trick"ine 2 golle destek veren Belluschi de takımının yüzünü güldüren yabancı oyuncular arasına girdi.
Bursaspor’da geride kalan 7 haftada gol atan oyuncular şöyle: Bakambu (5), Fernandao (2), Belluschi (2), Serdar Aziz (1), Volkan Şen (1).

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ