MENÜ

Muhteşem Slaven Bilic

Slaven Bilic, ülkesi Hırvatistan'da da gündemden düşmüyor. Tecrübeli hoca için “Osmanlı topraklarında aslen Hırvat olan Rüstem Paşa vardı. Şimdi ise boğazın yeni sultanı Bilic” yorumu yapıldı.

Muhteşem Slaven Bilic

Beşiktaş’ın başındaki ikinci sezonunu yaşayan teknik direktör Slaven Bilic, takımın bu sezon yakaladığı başarıda kuşkusuz en büyük pay sahiplerinin başında geliyor... Bilic’in başarısı, ülkesi Hırvatistan medyasında da yankı buldu. Tecrübeli hocayla ilgili televizyon programlarında, I. Süleyman saltanatı döneminde 1544-1561 yılları arasında sadrazamlık yapmış Hırvat asıllı Rüstem Paşa’dan yola çıkılarak örnek verildi.

‘Bulutların üstüne çıkamayız’

Yapılan yorumlarda, “Osmanlı topraklarında aslen Hırvat olan Rüstem Paşa vardı. Şimdi ise boğazın yeni sultanı Bilic oldu. Beşiktaş’ı içeride ve dışarıda başarıdan başarıya koşturuyor” yakıştırması yapıldı. Ayrıca Hırvat futbol adamının kariyerine ileriki dönemlerde İngiltere’de devam etmek istediği ve İstanbul’da büyük başarılara imzasını atarak, Ada’ya daha güçlü gitmeyi hedeflediği ifade edildi. Hırvatlar, Bilic için bunları söylerken, hocanın aklı ise yarın oynanacak olan Kayseri Erciyesspor maçında... Çıkışlarını sürdürmek istediklerini vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, “Futbolda dün yok, gelecek var. Devreye kadar olan maçları kayıpsız geçersek, şampiyonluk hedefine giden yoldaki durumumuz netleşir. Elbette günlük başarıların keyfini çıkaracağız ancak, bulutların üstüne çıkarsak, üzülürüz. Erciyes’in bizi yenmek için elinden geleni yapacağını biliyoruz. Biz de rakibimize saygı gösterip, 3 puanla İstanbul’a dönmek istiyoruz” dedi.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ