MENÜ

Mersin İdman Yurdu 4-2 Eskişehirspor

Akdeniz'de dün futbol ziyafeti vardı. Eskişehir devreyi 2-1 önde bitirdi. Mersin 59'da 10 kişi kaldı ama pes etmedi. Oktay ve Sinan'ın müthiş performansıyla unutulmaz bir geri dönüşe imza atan Kırmızı-Lacivertliler 4-2'lik zaferle puanını 13'e çıkardı.

Mersin İdman Yurdu 4-2 Eskişehirspor

Mersin’de maç öncesi yağan yağmurun zemini ıslak hale getirmesi özellikle kaleci ve savunmaların işinin zor olacağını gösterdi. Ancak zeminin kalitesi oyunu etkilemedi. Maça Eskişehirspor fırtına gibi başladı. 3. dakikada Funes’in şutunu Nihat önledi. Aynı dakika içinde Hürriyet sağ kanattan ortaladı, Ömer şık bir kafa vuruşuyla Nihat’ı avladı: 0-1. 5’te Erkan’ın şutu az arkla dışarıya gitti. 13’te Tita’nın sol kanattan kavisli ortasını Boffin kaleye girerken son anda çeldi. 28’de Ömer’in ceza alanı içince Nurullah tarafından düşürülmesini Ali Palabıyık penaltı olarak değerlendirdi. Erkan kullandı: 0-2. 40’ta ise ev sahibi ekip sürpriz ama güzel bir golle farkı bire indirdi. Sol kanattan Nurullah’ın ortasında Oktay Delibalta nefis bir şutla Boffin’i çaresiz bıraktı: 1-2.

Hayat öpücüğü
Oktay’la gelen tek gol Mersin İdman Yurdu adına maça tutunma açısından bir hayat öpücüğüydü. 60’ta Boffin akıllı bir uzun top attı, son adam Murat Ceylan, Funes’e sarılıp yere indirince kırmızı kartı gördü. Ancak 10 kişi kalmasına rağmen Mersin büyük bir dirençle asıld maça. 76’da Oktay ikinci golünü atarak 2-2 yaptı. 80’de yine Oktay geldi, şutu Berkay’a çarptı, Mersin öne geçmeyi başardı: 3-2. Müthiş bir geri dönüş izledik. Özellikle Rıza Çalımbay’ın kulübeden gelen oyuncuları skora büyük katkı sağladı. Beni en çok şaşırtan, ilk yarıda futbol adına her şeyi yapan Eskisehirspor’un ikinci yarıdaki silik futboluydu. Son sözü her zamanki gibi Welliton’un şık pasıyla Sinan söyledi: 4-2.

Tunç Kayacı



SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı
YORUM YAZ