MENÜ

Dönelim derbiye

Arena'da Galatasaray'a kaybeden Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında zor da olsa kazandı. Bir an önce toparlanmak isteyen Sarı-Lacivertliler'de artık tek hedef, önümüzdeki hafta Olimpiyat'taki Beşiktaş maçına hazır çıkmak olacak.

Dönelim derbiye

Galatasaray ile oynanan derbi mücadelesi sonrası çıkış arayan Fenerbahçe, Gençlerbirliği galibiyetiyle moral buldu ve gözünü Beşiktaş ile oynanacak olan derbiye çevirdi. Sezona müthiş başlayan ve Avrupa’da da büyük başarılara imza atan Beşiktaş ile oynanacak mücadele, Sarı-Lacivertliler adına büyük önem taşıyor. Sarı- Lacivertliler’in savunmadaki sıkıntısı dünkü Gençlerbirliği maçında açıkça görüldü. Fenerbahçe’de, Kırmızı-Siyahlılar ile oynanan mücadelenin ardından Bekir İrtegün’ün cezası sona erdi. Bu derbi öncesi sevindirici bir gelişme. Ancak cezalı Bruno Alves’in yanı sıra Egemen Korkmaz’ın da sakatlığı devam ediyor. Bu sebepten de Gençler karşısında savunmanın göbeği Mehmet Topal ile Kadlec’ten oluştu.

Caner yedek!
Sol bekte ise Galatasaray derbisinde sonradan oyuna giren Hasan Ali vardı. Hafta içinde sakatlığı nedeniyle takımla idmanlara geç katılmasına rağmen sağlık ekibinin ‘Oynar’ raporu verdiği Caner Erkin ise yedek soyundu. Hasan Ali-Caner değişikliği günün sürprizi olarak öne çıkarken, Caner’in sarı kart sınırında olması da derbi öncesi teknik heyetin bu oyuncuyu riske etmek istemediği yönünde yorumlandı. Milli futbolcu sonradan oyuna girdi. Şimdi tüm gözler, ligin en flaş takımı olarak gösterilen Siyah-Beyazlılar karşısında hem de deplasmanda Kanarya’nın neler yapacağına çevrildi.

Muhteşem kaptan
Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu, dünkü performansıyla göz doldurdu. Orta alanda rakip oyunculara geçit vermeyen deneyimli orta saha, oyun içinde yapılan hatalar nedeniyle takım arkadaşlarına çoğu kez tepki gösterdi. Emre özellikle Gençlerbirliği’nin kontrataklarında da geri dönmeyen arkadaşlarına oldukça sitemde bulundu. 49. dakikada Alper Potuk’un düşürülmesi sonucu Fenerbahçe penaltı kazandı. Topun başına Emre Belözoğlu geçti ve takımını öne geçiren golü kaydetti. Emre, bu sezon ligdeki 2. golünü attı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ