MENÜ

Sivasspor 0-1 Çaykur Rizespor

Yiğidolar, yüzde 75 topla oynadı, 52 orta yaptı, 21 şut attı ancak bir türlü kilidi açamadı. Zorlu deplasmanda savunmayı ön planda tutan Çaykur Rize ise girdiği ikinci pozisyonda Kweuke'yle rakibine şok yaşattı, akıllı oyununun karşılığını 3 puanla aldı.

Sivasspor 0-1 Çaykur Rizespor

90 + Ömer Necati Albayrak
_______________________________________

Haberin Devamı

2009-2010’un ilk 6 haftasını 1 puanla kapatan Sivasspor, Süper Lig’deki en kötü başlangıçlarından birini bu sezon yaşadı topladığı 5 puanla. Ancak Yiğidolar’ın oynadığı futbol ve yenildikleri maçlarda dahi ortaya koydukları istatistikler, puan tablosundaki yerlerine karşılık değildi. Kırmızı-Beyazlılar’ın dünkü rakibi ise; tam tersi, kadrosuna göre beklenen oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Rize’ydi.

Duvar gibi savunma!

Teknik Direktör Roberto Carlos’un ekibi, ilk 10 dakikada 3 korner, 5 ortayla galibiyet arzusunu gösterdi. 15. dakikaya kadar Rize’nin 16 başarılı pasına karşın 100 pas yapan Sivas, bu isteğini rakibine de kabul ettirdi. Giray ve Viera’dan dönen topları Kıvanç’la ileriye çıkaran konuk takım ise Engin’in süratiyle tehlikeli olmaya çalıştı. Sivasspor, 24’te Cicinho ve Mehdi’yle pozisyona girerken; Karadeniz temsilcisi 17’de Engin’le şansını denedi. İlk yarı golsüz sona erdi. 51’de Da Costa’nın serbest vuruşuna Utaka ayak koydu, top ağlarla buluşurken ofsayt bayrağı havadaydı. 71’de Aatif’in şutuna Serkan iyi uzandı. 77’de Aatif, çalımlarla içeriye girdi, gol vuruşunu da yaptı ama Orhan’ın kademesi harikaydı. 86’da ilk pozisyonunu yakalayan Rize, Kweuke’nin golüyle maçı kazandı. Uzatmada Cicinho’nun, Kweuke’ye sert faulü profesyonelliğine yakışmadı, doğru kırmızıyla atıldı. Sivas istatistik rekoru kırdığı bir maçı daha kilidi açamadığı için kaybetti. Mehmet Özdilek, zorlu deplasmandan istediğini aldı ama oyun yine tatmin etmedi. Neredeyse hiç hücum yapmadan yüzde 25’le oynayan Yeşil-Mavililer’i, bu galibiyet bugün kurtarır ama yarına ne kadar referans olur, tartışılır.

YORUM YAZ