MENÜ

Real Madrid 3-1 Barcelona

Barcelona'yı Ronaldo, Pepe ve Benzema ile deviren Real Madrid, puanını 21'e yükseltti, zirvede yer alan ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

Real Madrid 3-1 Barcelona

Dünyanın en önemli derbisi kabul edilen ve Real Madrid ile Barcelona’yı 230. kez karşı karşıya getiren ‘El Clasico’, La Liga’nın 9. haftasına damgasını vurdu. Bernabeu’da oynanan mücadele golle başladı. 4. dakikada ilk kez resmi olarak Barcelona forması giyen Suarez’in sağdan ortasını iyi kontrol eden Neymar, Pepe ve Ramos’u ekarte ederek şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0--1. Golden sonra çabuk toparlanan Real, 11. dakikada Benzema’nın ardarda iki şutunda direğe takıldı. 23. dakikada ise Barcelona, Messi ile çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Maçta üstünlüğü ele alan Real’in atağında Marcelo’nun çevirdiği topa ceza alanında Pique elle müdahale etti. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Ronaldo maça denge getirdi: 1--1. İlk yarı bu skorla geçildi.

Real vites yükseltti
Real Madrid, 50. dakikada kazanılan kornere iyi yükselen Pepe’nin golüyle öne geçmeyi başardı: 2--1. 61’de ise fark 2’ye çıktı. Müthiş paslaşmalarla Barça ceza alanına giren Benzema, J.Rodriguez’in verkaçını tek vuruşla uzak direğin dibine yolladı: 3--1. Farkı arttırmak isteyen Real, kontra ataklarla Barça kalesine yüklendiyse de başarılı olamadı ve dev mücadele 3-1 Real Madrid’in üstünlüğüyle tamamlandı. Bu sonuçla Barça 22 puanda kaldı ancak liderliği kaptırmadı. Real ise puanını 21 yaparak rakibine bir adım daha yaklaştı.

Suarez alkış aldı
Chiellini’yi ısırdığı gerekçesiyle 4 ay futboldan men edilen Luis Suarez’in cezası El Clasico ile sona erdi. Luis Enrique’nin ilk 11’de şans verdiği Uruguaylı yıldız, Neymar’ın golüne yaptığı asistin haricinde iyi bir futbol sergiledi. Sık sık kanat değiştiren golcü, 69’da yerini Pedro’ya bıraktı.


Neymar, James Rodriguez'i rezil etti!

Barça, sezonun ilk golünü CR7'den yedi!

Haberin Devamı
YORUM YAZ