MENÜ

İspanya Rallisi'nde Ogier ilk günün lideri

Fransız ralli pilotu Sebastian Ogier, İspanya Rallisi'nde ilk etabı zirvede tamamlayarak, ikinci güne yaklaşık 35 saniyelik bir avantajla başlama şansını yakaladı.

İspanya Rallisi'nde Ogier ilk günün lideri

İlk etaplarda Thierry Neuville ile liderlik için yarışan Sebastian Ogier, Neuville'nin yedinci etapta sorun yaşamasıyla birlikte ilk günü rahat bir şekilde lider tamamladı. Güne yedinci sırada başlayan Jari-Matti Latvala, etaplarda Ogier'in gerisinde kalsa da Neuville'nin sorunuyla birlikte ikinci sıraya kadar yükseldi.

Şampiyonluk için Ogier'i yenmesi gereken Fin pilot, takım arkadaşının 36.6 saniye arkasında kaldı. Citroen pilotu Mads Ostberg, Latvala'nın 0.6 saniye arkasında üçüncü sırada günü tamamlarken, Volkswagen'den Andreas Mikkelsen sadece 0.1 saniye geride dördüncü sırada günü tamamladı. Altıncı etap bir çok pilot için zorlayıcı oldu. Dani Sordo da aynı etapta sorun yaşayan isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

İspanyol pilot, start esnasında co-pilotu Marc Marti'nin hatası nedeniyle değerli zamanlar kaybetti. Kendi evinde yarışan Sordo, Ogier'in yaklaşık 90 saniye arkasında yedinci sırada günü tamamladı.

Kaynak: türkiyef1

YORUM YAZ