MENÜ

Hayatımız tesadüf!

Dünya cimnastik literatürüne kendi adıyla 3 hareket yazdırmayı başaran ilk sporcu olan Ferhat Arıcan, geç sayılacak bir yaşta bu spora başladığını söyledi. İlkokulda elleri üzerinde yürürken farkedildiğini anlatan milli sporcu, hedefini olimpiyat kürsüsü olarak belirledi.

Hayatımız tesadüf!

Cimnastiğe 10 yaş gibi geç sayılacak bir yaşta başlayan ancak kısa sürede büyük bir gelişme gösteren ve 11 yıl içerisinde ismini tüm dünyaya duyuran Ferhat Arıca’nın keşfediliş hikayesi de ilginç bir olayla yaşanmış. İlkokulda tenefüste ellerinin üzerinde yürüyen Ferhat’ı gören beden eğitimi öğretmeni, öğrencisini bu spora yönlendirmiş. Dünya cimnastik literatürüne ‘Arıcan’ adıyla anılan 3’üncü hareketi de yazdıran ilk sporcu unvanı alan Ferhat Arıcan, yeni hedefinin ise 2016 Rio Olimpiyatları’nda madalya kazanmak olduğunu söyledi.

‘Yine ilk olmak istiyorum’
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 2016 Rio Olimpiyat için madalya vaad eden 16 altın çocuk arasına seçilen milli sporcu, cimnastikte ulusalararası başarının artık imkansız olmadığını belirterek şunları söyledi: “Ülkemizden hiçbir erkek sporcu daha önce olimpiyatlarda yer almadı. Ben Rio Olimpiyatları’na katılarak hem yine bir ilki gerçekleştirmek hem de oradan madalyayla dönmek istiyorum”. Daha önce 2008’de paralel aleti, 2013’te de atlama masasında kendine has 2 hareket yaparak ismini cimnastik literatüre geçiren 21 yaşındaki İzmir Büyükşehir Belediyespor’un sporcusu aynı zamanda da Ege Üniversitesi öğrencisi olan Ferhat, Çin’deki 45’inci Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda paralelde yaptığı öne çift bükük salto ve yarım burguyla 3 hareketi birden ismiyle tescilleten dünyadaki ilk sporcu oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ