MENÜ

Yılmaz Vural: Türk futbolu çöküyor

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Nevşehir'de Kapadokya Spor Kulübü'nün hizmet binasının açılışında konuştu. Vural, Türk futboluyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Vural: Türk futbolu çöküyor

Teknik Direktör Yılmaz Vural, "Futbolda hızlı çöküş devam ediyor. Bunu engellemek adına bir çalışmayı göremiyorum. Umarım, tam da yerle bir olmadan buna müdahale edilir. Yoksa bu iş böyle gitmez. Futbolun er veya geç içinden gelenlerce idare edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar futbolu idare edenlerin bu işle alakaları hiç yok" dedi.

Haberin Devamı

Nevşehir'de Kapadokya Spor Kulübü hizmet binasının açılışına Hamza Hamzaoğlu, Cüneyt Tanman, Hami Mandıralı, Tuncay Bender ve Teknik Direktör Yılmaz Vural katıldı. Kapadokya Spor Kulübü hizmet binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Yılmaz Vural, çıktığı her televizyon programında, her röportajda, her imkân bulduğu yerde halkı bilgilendirmeye çalıştığını, Türk futbolunun düştüğü durumu, nedenlerini ve çözümünü anlattığını ifade etti. Devletin spor politikasını değiştirmesi, hükümetlerin Meclis'te yapacakları kanunlarla yeni kuralları koyması gerektiğini belirten Vural, "Doğru düzenin, doğru sisteminin kurulması gerekir. Yoksa ülkemizin Avrupa'dan çok gerilerden kalacağını Türkiye'de 1986'da göreve başladığımdan beri söylüyorum. Almanya kökenim olduğu için oralar ile burayı kıyaslama imkanım da oluyor. Profesyonel bir antrenör olmama karşın bana iş verecek kişileri sabah akşam kritik ediyorum. Bu ülkede sporun iyi yönetilmediğini söylüyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Büyük kulüplerin halini herkesin gördüğünü, aşağılara kadar inildiğinde de durumun aynı olduğunu belirten Vural " Futbolun ekonomik çöküşünü görüyoruz. Hâlâ hızlı bir çöküş devam ediyor. Bunu engellemek adına bir çalışmayı göremiyorum. Umarım, tam da yerle bir olmadan buna müdahale edilir. Yoksa bu iş böyle gitmez. Kendi işlerinde çok başarılılar ama kulüp idarelerinde aynı başarı yok. Büyük kulüpler Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş örnekse hiç birinin 500 milyondan aşağı borcu yok. Yönetenlerin kendi şirketleri böyle borç içerisinde yüzmüyor. Bunu aşmamız gerekiyor. Kulüpler Yasası'nın çıkarılarak denetimlerin sıklaştırılması, Futbol Federasyonu delege sisteminin değişmesi ile federasyonu kulüp baskısından kurtarmamız gerekiyor. Federasyon başkanları özgür olarak çalışmalı, siyaset bir an evvel mecrasına çekilmeli, özerklik mantığı sözde kalmamalıdır. Kulüp ve Milli Takımımız'ın durumu ortadadır. Passolig uygulaması şu anda çok başarılı olmadı. Her geçen gün tribündeki seyirci sayısı azalıyor. Birtakım olumsuz seyirciyi uzaklaştıralım derken olumlu düşüneni de uzaklaştırdık. Bunları tekrar gözden geçirmek gerek. Bunu da uzman insanlarla yapmak gerekir. Bu işten anlamayanlar kuralları da koyamazlar. Bilenlerin işin başında olması gerekir. Bilen insan sayısı da ülkemizde fazla değil. Türkiye'deki futbol sistemi kendini iyi idare edecek insanları yetiştirmiyor. Ne antrenör, ne oyuncu, ne de idareci, bir şey yetiştirebiliyor. Eğitim konusunu tamamen yeniden ele almalı, gerekirse yabancıdan da destek almalıyız. Kısacası hep konuşuyoruz. Şu anda Türkiye'de 700 ile en fazla maç yöneten teknik direktörüyüm. 2 üniversite bitirdim. Dolayısıyla bunları konuşma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum ve her ortamda ifade ediyorum. Futbol halkın malıdır, halk malına sahip çıkmalıdır. Futbol bir spor değil sosyal olaydır."

Haberin Devamı

Fatih Terim'in aldığı ücretini konuşmanın kendisine düşmeyeceğini anlatan Vural , sözlerini şöyle tamamladı;

"Bu arz talep meselesidir. Fatih hocamız bu değerde bulundu. Bu bizi antrenör olarak memnun eder. Sanırım, Avrupa'da en pahalı antrenörlerden birisidir. Buna layık görülmüştür. Türkiye'ye çok önemli başarılar kazandırmıştır. Şimdi de kendisine Türkiye Futbol Direktörlüğü görevi verilmiştir. Benim kendisine küçük bir sitemim vardır. Türkiye Futbol Direktörü olarak geçen eylül ayında göreve geldi. Bu 14 ay içinde sorunların düzelmesi açısından projeler olması gerekir. Bu konuda çalışmanın olduğunu duyuyorum fakat bir sonuç yok. Varsa çalışmaları açıklaması, yoksa bunları yapacak ekipleri oluşturması gerekir. Benim sitemim budur. Yoksa aldığı para helal olsun."

İlişkili Haber

Türk futbolu için kırmızı alarm

YORUM YAZ