MENÜ

Trabzonspor taraftar grubu lideri Vahap Güven hayatını kaybetti

Devrimci Trabzonsporlular grubunun lideri Vahap Güven IŞİD'e karşı çatışırken Kobani'de hayatını kaybetti.

Trabzonspor taraftar grubu lideri Vahap Güven hayatını kaybetti

Devrimci Trabzonsporlular grubunun lideri Vahap Güven IŞİD'e karşı çatışırken Kobani'de hayatını kaybetti. Güven'in ölüm haberi sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Kobani'deki çatışmalarda hayatını kaybeden 5 kişinin cenazeleri otopsi için Urfa'ya getirildi. Milliyet'in haberine göre Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan alınarak Urfa Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazelerden birisi Devrimci Trabzonsporlular grubunun lideri Vahap Güven'e aitti. Vahap Güven'in IŞİD'e karşı mücadele etmek için geçen ay Kobani'ye gittiği öğrenildi. Güven'in cenazesinin bugün Mardin'in Derik ilçesindeki evinden kaldırılacağı duyuruldu.

MARDİNLİ AMA KARADENİZ'DE BÜYÜDÜ

Mardinli Vahap Güven Karadeniz'de büyüdü.. Trabzonspor 'a gönül verdi. 'Devrimci Trabzonsporlular' adında bir grubun liderliğini yapan Güven, IŞİD'e karşı Kobani'de çatışırken şu mesajı yayımlaşımtı: 'Trabzon'dan geldim. Burada bütün sol ve sosyalist ve demokrat kesimlere sesleniyorum. Buraya duyarlı olsunlar. Bu sadece bir Kürt direnişi değil, vicdani bir direniştir'

CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Vahap Gündüz ile birlikte 1'i kadın 5 kişinin daha cenazeleri işlemlerin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ