MENÜ

Steve Nash sezonu kapattı

Los Angeles Lakers, All-Star oyun kurucu Steve Nash'in sezonu kapattığını duyurdu.

Steve Nash sezonu kapattı

Los Angeles Lakers'ın All-Star oyun kurucusu Steve Nash, kariyerinin son döneminde kendisini sık sık zor durumda bırakan sırt ve bel sakatlıkları sebebiyle sezonu kapattı. Sarı-Morlu kulüp, kariyerinin 19'uncu sezonuna günler kala Kanadalı oyun kurucunun sezonu kapattığını duyurdu. Kariyerinde iki kez MVP, 8 kez de All-Star seçilen 40 yaşındaki yıldız, böylece muhtemelen de kariyerini noktalamış oldu. Geçtiğimiz hafta bavul taşırken nükseden sırt ağrıları sebebiyle hazırlık döneminin de büyük bölümünü kenarda geçiren Nash, yaz döneminde verdiği demeçlerde 2014-15 sezonunun kariyerinin son sezonu olacağını ifade etmişti. Nash, geçen sezon yalnızca 15 maçta forma giyebilmişti.

Emeklilik sinyali vermedi

Steve Nash, sakatlığı sonrası yaptığı açıklamada ''Bu sezon en büyük önceliğim sahada olmaktı. Bunu gerçekleştiremeyecek olmaktan ötürü büyük hayal kırıklığı yaşıyorum'' dedi. Kariyerinde 5 kez asist kralı olan Nash, sözlerini ''Sağlıklı kalmak için çok çalıştım. Ancak mevcut sakatlığım, tam kapasiteyle performans göstermemi zorlaştırıyor. Bu süreçte takımımı kenardan destekleyecek ve uzun vadeli sağlığıma odaklanacağım'' şeklinde sürdürdü. Steve Nash, bu yıl Lakers ile devam eden 3 yıllık kontratının son yılını oynamaya hazırlanıyordu. Kulüpten ya da oyuncudan herhangi bir emeklilik sinyali gelmese de çoğunluk, Nash'in kariyerini sonlandıracağı konusunda hemfikir. Kanadalı yıldız, 2012'de gerçekleşen bir takasla Lakers'a katılmış, o dönemde kadrosunda Dwight Howard ve Pau Gasol'ü de bulunduran takımıyla birlikte ilk sezonunda 65 maça çıkabilmişti.

'Minnetarız...'

Lakers Genel Menajeri Mitch Kupchak, konuyla ilgili şöyle konuştu: ''Kendimiz ve taraftarlar adına hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ancak daha ziyade, Steve adına hayal kırıklığı yaşıyoruz. Son iki yılda vücudunu NBA şartlarına geri getirebilmek için ne kadar çok çalıştığını ve oynamayı ne kadar çok istediğini biliyoruz. Ancak maalesef ki bugün Steve, o noktaya ulaşabilmiş değil. O, kusursuz bir profesyonel. Çabası için minnetarız.''

Şiir gibi kariyer

Kariyerine 1996 NBA Draftı'nda Phoenix Suns tarafından seçilerek start veren Nash, 1998'de Dallas Mavericks'e takas edildi. O dönemde Dirk Nowitzki ve Michael Finley ile birlikte yıldızını parlatan Kanadalı oyun kurucu, 2004'te eski kulübü Phoenix Suns'a geri döndü. 2005 ve 2006'da Koç Mike D'Antoni'nin hızlı hücuma dayalı Run&Gun sisteminde kariyerinin altın yıllarını yaşayan Nash, her iki sezonda da NBA'de Normal Sezonun En Değerli Oyuncusu Ödülü'nü (MVP) kazandı. 2011-12 sezonuna kadar Suns formasıyla ligin en elit oyun kurucularından biri olarak boy gösteren 1.90 boyundaki oyuncu, muazzam kariyerine bir şampiyonluk ekleyebilmek için 2012'de takas yoluyla Lakers'ın yolunu tuttu. Lakers ile ilk sezonunda burnu kırılan ve sol dizinden sakatlanan Nash, o dönemde üst üste 24 maç kaçırmıştı. Steve Nash, NBA tarihinde John Stockton ve Jason Kidd'in ardından en çok asist yapan oyuncular sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor. Nash, yüzde 90.4'lük kariyer serbest atış yüzdesiyle de Mark Price ile birlikte NBA tarihinin en isabetli serbest atış kullanan iki oyuncusundan biri.

Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ