MENÜ

NBA'de bugün (24 Ekim 2014)

NBA'de hazırlık kampı, dün gece oynanan 3 maçla devam etti. Temsilcimiz Ömer Aşık'ın 19 dakika oynadığı maçta New Orleans Pelicans, Dallas Mavericks'i 88-85 yendi.

NBA'de bugün (24 Ekim 2014)

NBA'de yeni sezonun başlamasına dört gün kala hazırlık kampı, oynanan 3 maçla devam etti. Sonuçlar ve günün önemli haberleri şöyle:

New Orleans Pelicans 88 - 85 Dallas Mavericks
Batı Konferansı'nın sürpriz çıkış adayları arasında gösterilen New Orleans Pelicans, Play-Off'un iddialı ekiplerinden Dallas Mavericks'i sahasında 88-85 yendi. Pelicans adına sahaya ilk beşte çıkan Ömer Aşık, 19 dakika sahada kaldığı maçı 3'te 1 şut isabetiyle 2 sayı, 7 ribaund, 1 top çalma ve 1 blokla tamamladı. Pelicans adına Tyreke Evans 14, Anthony Davis 13 (6 ribaund, 2 blok), Eric Gordon ve Ryan Anderson da 12'şer sayı kaydetti. Mavericks cephesinde ise Dirk Nowitzki, Chandler Parsons, Devin Harris, Jameer Nelson, Monta Ellis gibi yıldızların dinlendirildiği gecede Gal Mekel 17, Jae Crowder 14, Charlie Villenueva 13 sayı attı.

Günün diğer sonuçları:
Detroit Pistons 109 - 103 Philadelphia 76ers
Charlotte Bobcats 79 - 88 Indiana Pacers

Haberin Devamı

Günün haberleri

Teague, topun ağzında



NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Brooklyn Nets, sezonun başlamasına günler kala kadrosunu küçültmek adına bir takas gerçekleştirmeyi planlıyor. Buna göre Nets, 21 yaşındaki oyun kurucu Marquis Teague'i Philadelphia 76ers'a takaslamayı düşünüyor. Boston Celtics karşısında 10 sayı, 4 asist ve 6 top kaybı ile oynayan Teague, gelecek yıl 1.1 milyon dolar kazanacak. 2015-16 sezonunda takım opsiyonu bulunan ve 2 milyon dolar kazanacak olan genç oyuncu, Atlanta Hawks'ta forma giyen Jeff Teague'in de kardeşi. Sixers'ın, Teague'e karşılık Brooklyn'e Draft hakkı vermesi bekleniyor.

Hornets, Phills'i onurlandıracak
Charlotte Hornets'in sezon açılışında takımın eski oyuncularından Bobby Phills'in 13 numaralı formasını emekliye ayıracağı öğrenildi. Phills, 200 yılında hala Hornets forması giyerken bir otomobil kazasında vefat etmişti.


Love: Çembere yakın olmalıyım



Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Cleveland Cavaliers'ın All-Star forveti Kevin Love, takımın oyun düzeniyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Boyalı alandaki etkinliğinin yanı sıra üçlüklerdeki yüksek yüzdesiyle de dikkat çeken yetenekli oyuncu, ''Hayatım boyunca oyunu içeriden dışarıya doğru oynadım. Bu yüzden içeride topla buluşmam daha iyi. Maçlara üçlükle başlamaya pek alışkın değilim. 26 yaşındayım ve uzun bir süredir basketbol oynuyorum. Benim için en doğru pozisyonu almaya çalışıyorum. Ancak çembere yakın olmak bana daha fazla hücum ribaundu şansı tanıyacak. Anderson (Varejao) ve Tristan (Thompson) ile birlikte olduğumuz düşünülürse bu rakipler için çok daha zorluk çıkaracaktır'' diye konuştu.

'Shaq değil, Kobe olmak istiyorum'



Los Angeles Lakers'ın çaylak yıldızı Julius Randle, kendisine yapılan 'geleceğin Shaq'i' benzetmesini ''Ben geleceğin Shaq'i değil, geleceğin Kobe'si olmak istiyorum'' diyerek reddetti. Yerel basına konuşan genç forvet, ''İnsanlar bana yeni Shaq demeye başladılar. Ancak ben yeni Shaq olmak istemiyorum. Yeni Kobe olmak istiyorum. Kariyerim boyunca topu istediğim noktaya kendim taşıdım, burada da böyle olacak'' diye konuştu. Pozisyonuna göre boy dezavantajı yaşayan genç forvet, fiziği ve stili itibarıyla Memphis Grizzlies'te forma giyen All-Star forvet Zach Randolph'a benzetiliyor.

Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi

YORUM YAZ