MENÜ

Kasımpaşa - Torku Konyaspor: 2-0

Torku Konyaspor'u ağırlayan Kasımpaşa, rahat bir galibiyet aldı, zirve grubunun peşini bırakmadı. 45'te Scarione perdeyi açtı, 70'te Babel, Paşa'yı rahatlattı. Puanını 12'ye çıkaran Kasımpaşa, yarışta 'ben de varım' mesajı yolladı.

Kasımpaşa - Torku Konyaspor: 2-0

TFF istediği kadar bildiri yayınlasın ‘tribünlerin boş olmasında, bizim bir kabahatimiz yok’ diye. Futbolumuz 140’lık BMC’nin kompresörden ‘bızzzt-bızzzt’ diye gaz kaçırması gibi ızzztladı ve tribünlerde seyirci meyirci bırakmadı. Alınan cart curt tedbirlerle de resmen fıslayıp, tüpü boşalttı! Evet olay çıkmayacak ama bu gidişle ortaya doğru dürüst futbol da çıkmayacak! Sahada oynayan futbolcuyu motive eden elbette cukkadır ama en az cukka kadar önemli bir etken de tribündeki taraftardır. Duygusal(!) anlamda dolu dolu olan futbol emekçileri tribün motivasyonu konusunda gerekli konsatrasyonu olmayınca, dikkat ve tempo zaafiyeti yaşıyor. O zaman da sahada ödenen milyonlarca Euro’luk emek bir şeye benzemiyor. 22’de Orhan, Mehmet Uslu yaramazlık yaptığı için sarı kart görmese, o ana kadar kayda değer bir şey yok ortada! Bakkal ‘hep tezgahın arkasında kalın ve hiç kimseyi arka tarafa bırakmayın, TORKU ürünlerini garantiye alın’ demiş sanki Konyalı’lara. Bu vaziyet Kasımpaşa’yı Kaya’ya yakın oynattı ve fark mucizeler nedeniyle olmadı.

Hele hele 2. yarı! Direkten, kenardan, köşeden, oradan, buradan geçen Paşa toplarının haddi hesabı yok. 42’de Scarione mükemmel vurdu, Kaya aynı güzellikte kornere çıkardı. 43’te Babel’in şutu az farkla dışarı çıktı ve ardından Paşa bombardımanı başladı! Kabze şahane bir akın başlattı ama kendi kalesine doğru! Tunay’ın etkinliği ve Scarione’nin azimi 45’te golü getirdi: 1-0.

Hasan Kabze direğe takıldı

İkinci yarı golü yiyen Bakkal ‘tezgahı mezgahı bırakın dükkanı kurtarın!’ dedi herhalde. İşte o komut önde 3-4 pozisyon bulsa, Kabze direğe çarpsa da, arka alanlarda Kokolovic çok telaşe yaptı ve ortalık harman yeri gibi dağıldı. Kaç Paşa tehlikesi geçti ne siz sorun, ne de ben söyliyeyim ve 70’de Babel mabel tadında atıp durumu 2-0 yaptı. Kasımpaşa 2-0’la haftayı 12 tam puanla kapattı, Torku Konyaspor 6’da kaldı.

Oğuz Dizer

Haberin Devamı
YORUM YAZ