MENÜ

Karadeniz dalga dalga

Trabzonspor, gruptaki üçüncü maçında Belçika ekibi Lokeren'i ağırladı. Baştan sona oyunun tek hakimi olan, rakibini adeta sahadan silen Fırtına; Yatabare ve Constant'ın kaydettiği gollerle 2-0 kazandı.

Karadeniz dalga dalga

Avrupa Ligi L Grubu’na deplasmanda Metalist galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, evinde Legia’ya yenilerek şok yaşamıştı. Bordo-Mavililer için sahasında oynayacağı Lokeren mücadelesinin önemi büyüktü. Halilhodzic’in, “Avrupa’da yolumuza devam etmemiz için kazanmamız şart” dediği bu maçta Trabzonspor müthiş oynadı. Rakibine her alanda büyük bir üstünlük kurdu. Lokeren maçın büyük bölümünde topa bile değemedi. Fırtına oyunu istediği gibi kontrol etse de ilk yarıda golü bulamadı. İkinci yarıda da sahanın tek hakimi olan Trabzonspor, 54. dakikada Yatabare’yle öne geçti, 86’da Constant skoru belirledi. Rakibini 2-0 mağlup eden Bordo-Mavililer, puanını 6’ya yükseltti ve ikinci sıradaki yerini korudu. Trabzonspor’un şimdiki hedefi, 6 Kasım’da bu kez Belçika’da karşılaşacağı Lokeren’i bir kez daha mağlup edip, ikinci tur yolunda büyük bir avantaj elde etmek.


Kilidi Yatabare açtı
Sezon başında Guingamp’tan kadroya katılan Mustapha Yatabare, Cardozo ve Waris’in gölgesinde kaldı. Bir türlü ilk 11’de düzenli forma şansı bulamadı. 28 yaşındaki forvet, Mersin maçında Cardozo’ya yaptığı müthiş asistle galibiyette pay sahibi oldu. Halilhodzic dünkü maçta Yatabare’yi ilk 11’de oynattı. Malili golcü, çok kritik bir anda sahneye çıktı, Mehmet Ekici’nin kullandığı kornere çok iyi yükseldi ve takımını öne geçirdi. Bir anlamda rakibin kilidini açtı, arkadaşlarını da rahatlattı. Bordo-Mavili formayla 6. maçına çıkıp ilk kez gol sevinci yaşayan Mustapha Yatabare, dünün başarılı isimlerinden biri oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ