MENÜ

Galatasaray'da kader anı

Gazetemiz yazarlarından Serdar Dinçbaylı, Galatasaray'da yarın gerçekleştirilecek olan kongre öncesi Duygun Yarsuvat ile Alp Yalman arasındaki yarışı kaleme aldı.

Galatasaray'da kader anı

Galatasaray'da başkanlık yarışında artık son düzlüğe gelindi. Cumartesi akşamı ya Duygun Yarsuvat ya da Alp Yalman başkanlık koltuğuna oturacak.

İki ekibin de yaptığı çalışmaların sonucuna göre bin 500 oyları garanti. Tahmini katılımın 3 bin 700 olacağını göz önüne alırsak yeni başkanı bu 700 kişinin oyu belirleyecek. Bu isimlerin büyük bölümü Galatasaray Lisesi'ne gelirken kime oylarını kullanacaklarını kafalarında belirleyerek gelecekler. Ancak bir bölümü de Lise koridorlarında dolaşırlarken kime oy atacaklarına karar verecekler. Bu sebeple 1 oy bile değerli ve iki ekibin de çalışanlarına yarın çok iş düşecek. Yani seçim sonucunu koridorda iyi çalışan ekip belirleyecek. Bunlar benim tahminim tabii ki.

Polat faktörü

İki ekibin de güvendikleri noktalar var. Alp Yalman, Adnan Polat tarafından destekleniyor. Polat bu durumu kendi deklare etti. Oy potansiyeli büyük. Ayrıca Yalman ekibi lise mezunu gençlerin de büyük desteğine sahip ve aşağılardan ileride Galatasaray'ı yönetecek isimler çıkartabilecek kadar da ciddiler. Sadece oy için değil, Galatasaray'ı yönetecek isim yetiştirmek için de çalışıyorlar. Yalman'ın seçim toplantıları sırasında Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım için yaptığı samimi yorumlar büyük bir kesimin tepkisini topladı. Ayrıca Adnan Polat'ın seveni kadar sevmeyeni de var. Bunun haricinde Işın Çelebi'nin Yalman yönetiminde olması da aynı şekilde bir artı bir de eksi etkiye sahip.

Dürüst farkı

Yarsuvat ekibinin ise en büyük avantajı futbolu ve mali konuların tamamını dışarıdan da olsa Ali Dürüst'ün yönetecek olması. Galatasaray Camiası'nın oy kullananları ne kadar eleştirirse eleştirsin Ali Dürüst adına büyük saygı duyuyorlar. Yolsuzlukların ve müsrifliklerin üzerine tüm silahlarıyla gideceğinden eminler. Kısaca camia, Dürüst'ü bir sigorta olarak görüyor. Sportif başarı da Dürüst'ün operasyonların ortasında bulunduğu zamanlarda gelmişti. Bir artı da Abdurrahim Albayrak. Florya sakinleri kendisine bayılıyor ve onun zamanlarında da sportif başarı geldi. Aynı Yalman'ın listesinde olduğu gibi bu isimlere karşı olan genel kurul üyeleri var. Ama bu tarafta artı biraz daha fazla. Gençlerin oylarında kayıp olan Yarsuvat'ın beklentisi ise yaşlı üyelerin katılım sayısını yüksek tutmak. 8 aylığına başa geçme sebebi olarak da, "Genç başkan adaylarına seçime katılabilmeleri için zaman tanıyorum" demesi de Yarsuvat'ın başka bir artısı.

Kafa kafaya

Artıları eksileri üst üste koyunca eşitlik bozulmuyor. En başta da belirttiğim üzere seçimi yarın koridorlarda kim iyi çalışırsa o kazanacak. Tabii ki Galatasaray'ın dinamiklerinin çok farklı olduğunu da unutmamak gerek. Birçok seçimde iddialı konuşan tarafların hezimetle sandıktan ayrıldıklarına şahit olduk. Kafa kafaya ve önceki seçimlere göre centilmence geçen yarışta neredeyse 15 gündür yapılan çalışmaları belki de en yakından gözlemleyen gazeteciyim. Herkesin seçim sonuçları hakkında bir fikri var ve çoğu zaman başımı çok ağrıtsa da tarafsız olarak kendi fikirlerimi söylemekten de hiçbir zaman çekinmedim. Az bir farkla Duygun Yarsuvat'ın seçimi kazanacağını düşünüyorum.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ