MENÜ

Ahmet Özdoğan: Aysal tazminatı cebinden ödemeli

Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Prof Dr, Ahmet Özdoğan, kulübün son 3 yıl içerisinde kurucu felsefesinden uzaklaştığını söyledi.

Ahmet Özdoğan: Aysal tazminatı cebinden ödemeli

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Özdoğan, "2011 yılında bir büyüğümüz, sayın İnan Kıraç, bir televizyon programında 'Ali Sami Yen'in adını siliyorlar. Ali Sami Yen'in adı silinemez. Sayın Adnan Polat yorulmuştur, Ünal Aysal gelmeli' dedi. Bugün 2014 yılındayız. Biz o günden bu yana kuruluş felsefemizden uzaklaştık. Bizim kuruluş felsefemiz yabancı takımları yenmektir. Prandelli'nin açıklamalarından görüyoruz ki, sayın Aysal kendisine '4. yıldız önemli, Şampiyonlar Ligi önemli değildir' demiştir. Prandelli'nin sözünden bu anlaşılıyor" dedi.

SPORTİF AŞ ZARAR 253 MİLYON TL, VARLIK ZARARI 500 MİLYON TL

Özdoğan, "Ünal Aysal, geçen hafta bir açıklama yaptı. Kendi döneminde 253 milyon lira Sportif AŞ'de, 3 yıl içerisindeki zararı var bunu söylemedi. Galatasaray'ı devraldığı dönemle bugünkü arasında hisse senetleri açısından, en iyimser koşullarda, en az 500 milyon tl varlık zararıyla gidiyor sayın Aysal. Bunların hiç birini söylemedi. İstediği her televizyon kanalında, istediği tüm basın mensupları karşısında tartışmaya hazırım. Galatasaray divan kuruluna katılmayarak, hiç bir şey söylemeden gitmesini şık bulmadım. Divan Kurulu, kendisine verilebilecek bütün payeleri vermiştir. Divan Kurulu beni kırdı dedi; ama tam tersi kendisi bizi çok kırarak gidiyor" diye konuştu.

HAJROVİC DAVAYI KAZANIRSA, AYSAL TAZMİNATI CEBİNDEN ÖDEMELİ

Ahmet Özdoğan, "Hajrovic olayının peşi bırakılmamalıdır. 'Başkan haciz olmadı' dedi. Ama Hajrovic FIFA'ya gitmiştir. Eğer bu Galatasaray'ın aleyhine sonuçlanırsa sayan Aysal bu maliyeti cebinden karşılamalıdır" dedi.

3 YILDA 1 MİLYAR DOLAR GELİR, BUNA RAĞMEN KULÜP HÂLÂ ZARARDA. 253 MİLYON TL

Prof. Dr Özdoğan, "Salih, Veysel, Ebue, Telles, Hakan ve Tarık olmak üzere biz bu futbolcalara en az 20 milyon euro civarında para ödüyoruz. Günahtır. Kaynaklar bu kadar kötü kullanılmaz. Bizim taraftarımız üzerine düşen her şeyi yaptı. 3 yıl içerisinde 1 milyar dolara yakın gelir elde etti. Bunun en önemli kısmı da stat geliridir. Demek ki taraftara söyleyecek hiçbir şey yok. Taraftar üzerine düşen her şeyi yaptı. Türk lirası olarak 1.9 milyar tl'dir. Ama maalesef futbolla ilgili gider bu rakamdan daha fazladır. Kulübümüz zarar etmiştir. 253 milyor tl Sportif Aş'nın açığı vardır. Biz kendisini Divan'da eleştirenler insanlarla, eleştirenlerden bir tanesi de benim, televizyon programına çakılam tartışalım. Başkan'dan bir yanıt gelmedi. Ben Galatasaray Televizyonu'na çıkalım. Olmazsa başka televizyonlara da çıkmaya hazırım. Sanırm sayın başkan bundan sonra genel kurullara da gelmeyecek" ifadelerini kullandı.

İLK İCRAAT ARDA'NIN TRANSFERİNE ONAY

Özdoğan, "Aysal, ilk seçildiğinde Galatasaray'da satılacak oyuncu yok dedi. Ama hemen ardından Arda'yı 12 milyon euroya sattı. Biz bu konuda da sayın Aysal'la uyuşmuyoruz" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ