MENÜ

Fenerbahçe'den Türkiye Futbol Federasyonu'na dava

Fenerbahçe'nin UEFA'nın verdiği men cezası için yaptığı itiraz 16 Ekim'de İsviçre Federal Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Bu karar önceki gün Sarı-Lacivertliler'e tebliğ edilirken, dün de hareketli dakikalar yaşandı.

Fenerbahçe'den Türkiye Futbol Federasyonu'na dava

Federal Mahkeme’nin; UEFA’nın savunmasında yer alan, “Fenerbahçe’yi 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne Türkiye Futbol Federasyonu göndermemiştir” ifadesini yayınlamasının ardından Sarı-Lacivertliler de harekete geçti. Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla kulübün, Futbol Federasyonu’na tazminat davası açmaya hazırlandığı öğrenildi.

Sırada UEFA var!
TFF’ye açılması planlanan davanın ardından Fenerbahçe’nin hedefindeki ikinci kurum UEFA olacak. Sarı-Lacivertliler, yeniden yargılanma sürecinin lehine işlemesi halinde Avrupa’ya gidemediği her sene için UEFA’ya çok ağır bir maddi tazminat davası açacak. Fenerbahçe, yaşadığı büyük gelir kaybını da gerekçeler arasında gösterecek.

Av. Emin Özkurt: Tazminat imkanı var ama...
Konu hukuken değerlendirildiğinde, İsviçre Federal Mahkemesi’nin bu kararının kesin olduğu ve buna karşı itirazda bulunulabilecek başka bir merciin olmadığı görülecektir. Ancak, şu ana dek bu dosyayı yürüten hukuk ekibinin gerek UEFA’da, gerek CAS’da ve gerekse Federal Mahkeme önünde izledikleri savunma yöntemlerinden olumsuz neticeler alınmış ve tüm adımlar kulüp aleyhine bir şekilde sonlanmışsa da, yeniden yargılama çok önemlidir ve buradan çıkabilecek olumlu bir karar Fenerbahçe için UEFA’dan tazminat talebinde bulunulmasına imkan sağlayacak bir hukuki pencereyi aralayabilir. Eğer ki, 13 Ocak 2015’te başlayacak olan yeniden yargılama neticesinde Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hakkında daha önce ‘Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın haksız olduğuna kanaat getirerek beraat kararı verilirse, bunun Fenerbahçe’nin UEFA’ya karşı tazminat talebinde bulunması için hukuki bir zemin oluşturması söz konusu olabilir. Zira, UEFA kararında dayanak olarak ‘Özel Yetkili Mahkemenin verdiği kararı, iddianameyi ve fezlekeyi baz almıştır, beraat kararıyla bunların hukuki niteliği tartışmalı hale gelecektir. Ancak, bundan bir netice çıkabilmesi için şu güne kadar yürütülen hukuki yöntem yerine daha iddialı ve sağlam bir hukuki yol seçilmelidir.

Haberin Devamı

İlişkili Haber

Fenerbahçe'den CAS açıklaması

YORUM YAZ