MENÜ

Duygun Yarsuvat'tan Galatasaraylılar'a mektup

Galatasaray'ın başkan adaylarından Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Sarı-Kırmızılı taraftara hitaben bir mektup kaleme aldı.

Duygun Yarsuvat'tan Galatasaraylılar'a mektup

Galatasaray'ın başkan adaylarından Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Sarı-Kırmızılı taraftara hitaben bir mektup kaleme aldı. Yarsuvat, mektubunda neden aday olduğuna, amacına, nasıl bir yönetim planladığına, öncelikleri ve hedeflerine dair pek çok konuya değindi. Kirmiziliste.com'da yayınlanan mektuptaki ifadeler şöyle:

"Değerli Galatasaraylılar,

Bildiğiniz gibi Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına adaylığımı koydum. Sizlere neden aday olduğumu açıklamak ve Galatasaray için koyduğum hedefleri sizinle paylaşmak istiyorum.

Neden aday oldum?

Ünal Aysal ikinci defa istifa ederek Galatasaray’ı bir kere daha olağanüstü seçime gitmeye mecbur bıraktı. Adaylıkların belirlenmesi için tanınan sürenin kısalığı hazırlık sürecini imkansızlaştırdı, Galatasaray’ı tek adaylı bir secim ile karşı karşıya bıraktı. Galatasaray Spor Kulübü hukuki ve idari açıdan pek çok sorunla başbaşa kaldı. İşte bu durumu çözmek için aday oldum.

Amacım nedir?


Amacım Kulübümüzün içinden çıkılmaz bir girdaba girmesine mani olmak, mali, hukuki ve idari açıdan kulübü rayına oturtmaktır.

Nasıl bir yönetim?

Cesur, katılımcı, özverili bir yönetim ile karşınızdayız. Hepsi Galatasaray sevgisiyle yaşayan bu arkadaşlarımla çalışacak olmaktan gurur duyuyorum. İşte bu güçlü birlik nedeniyle adayım.

Önceliklerimiz nedir?

İlk önceliğimiz Galatasaray’ın mali ve idari yapısını sağlamlaştırmaktır. Ayrıca Galatasaray birikmiş, uzamış bir çok dava ile karşı karşıyadır. Galatasaray’ın sırtındaki bu yükü azaltmak, müzakereler ile Galatasaray’ı hukuki açıdan ferahlatmak da önceliklerimizdendir.

Neden Galatasaray Adası ve diğer gayrimenkullerimize sahip çıkmalıyız?

Galatasaray Adası paha biçilmez bir varlıktır. Neden Galatasaray Spor Kulübü üyeleri sahip oldukları bir varlıktan yararlanamasınlar? Buna son vermek için adayım. Galatasaray Spor Kulübü’nün gayrimenkulleri ve özellikle Ali Sami Yen TT Arena ile ilgili hukuki sorunları müzakere yoluyla çözmek için adayım

Neden 4. yıldız?


Şampiyonluk ve başarı bizim için bir gururdur ve kulübümüzün en büyük gelir kaynağıdır. Şampiyonluklar iyi yönetimlerle gelir. Birlikte başarmak, 4. yıldızı kazanmak için adayız.

Galatasaray Spor Kulübünün Mayıs 2015’de seçim genel kurulunu toplama zarureti var mıdır?

Tüzüğümüzün 27. maddesine göre, olağan seçim genel kurulu üç yılda bir, mayıs ayının ikinci yarısında yapılır. Başkanlık makamının boşalması halinde, seçim genel kuruluna altı aydan az süre kalmışsa, ikinci başkan seçime kadar yönetime devam eder. Altı aydan fazla süre kalmışsa, olağanüstü seçim genel kurulu yapılır ve seçilen yönetim bir sonraki seçime kadar görevde kalır.

Olağanüstü genel kurulda seçilen bir yönetim ancak bir sonraki seçime kadar görevini sürdürebilir. Zira Tüzük seçim süresini olağan seçim genel kurulundan itibaren üç yıl olarak belirlenmiştir. Olağan seçim genel kurulu ertelenemez, iptal edilemez. Aksi halde, seçimler hep olağanüstü genel kurul toplantılarında yapılır, baskın seçimler olur, secimin ne zaman yapılacağı önceden kestirilemez, adaylar organize olamaz, seçime hazırlanamaz. Galatasaray rayından çıkar. Ünal Aysal döneminde bu kural arka arkaya iki defa çiğnenmiştir. İki defa baskın seçim yapılmıştır.

Arkadaşlarımla Galatasaray Spor Kulübünün hukuki normlara uygun olarak yönetilmesini, Galatasaray’ın örf ve adetlerine saygı gösterilmesini sağlamak için adayım.

Değerli Galatasaraylılar,

Bu zorlu dönemde sağduyunuza hiç olmadığı kadar ihtiyaç var.

Hepinizi seçimlerde oy kullanmaya çağırıyorum. Bu hayati dönemeçte camiamızı yalnız bırakmamanızı rica ediyorum.

Galatasaray için, yarınlar için hep birlikte!

Prof. Dr. Duygun Yarsuvat"

Haberin Devamı
YORUM YAZ