MENÜ

Beşiktaşlılar'ın filmi ödül aldı

Beşiktaşlı küçük bir taraftarın siyah beyazlılara olan bağlılığını anlatan Aydın Bulut'un üstlendiği Türk filmi "Benimle oynar mısın" Amerika'nın New York eyaletinde düzenlenen Chelsea Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü.

Beşiktaşlılar'ın filmi ödül aldı

İlk defa yurtdışında bir festivalde gösterime sunulan, yönetmen Aydın Bulut`un filmi 'Benimle oynar mısın' festival yönetimi, jürisi ve katılımcılar arasında büyük beğeni topladı.

12 ülkeden, binlerce film arasından seçilerek festivalde izleyicileri ile buluşan, Aydın Bulut'un filmi 'Benimle oynar mısın' en iyi yönetmen ödülü alarak Amerika`daki Türk toplumunda büyük sevinç yarattı. 18 Ekim Cumartesi akşamı gösterime sunulan “Benimle oynar mısın?” filmi ayrıca, Chelsea Film Festivali Başkanı Sonia Jean-Baptiste tarafından en çok izlenen film olarak açıklandı. En iyi yönetmen ödülünü alan Aydın Bulut, Türkiye`de film çekiminde olduğu için festival ödül törenine katılamazken, onun adına ödülü Beşiktaş USA Derneği Başkan Yardımcıları Ferruh Zor ve Talat Ulutaş festival jüri heyeti başkanı Amerikalı yönetmen Agnieszka Wojtowicz Vosloo`nun elinden aldılar.

Ödül töreninde konuşma yapan Talat Ulutaş, sinemanın merkezi Amerika’dan Türk filmine ödül verilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Filmin anakonusu olan Beşiktaş sevgisinin başka sevgilere benzemediğini, bizim için hayatın tam kendisi olduğunu belirten Ulutaş, Çarşı olarak, taraftarlık olgusunun sadece takım tutmaktan ibaret olmadığını, sosyal hayattaki gelişmelere verdiği önem ile en üst düzeye çıkardığını vurguladı. Jüriye filmimizi beğendiği için teşekkürlerini sunan Ulutaş, en iyi yönetmen ödülünü kazanan Aydın Bulut’un kendisi adına ödülü almanın büyük bir onur olduğunu sözlerine ekledi.

Zor: Jüri üyelerine Beşiktaş semtini, Çarşı'yı anlattık


Beşiktaş USA Derneği Başkan Yardımcısı Ferruh Zor ise yaptığı açıklamada, “Benimle oynar mısın” filminin festivalde yarışacağını filmin yapımcısı ve aynı zamanda başrol oyuncusu Eysan Özhim’den haber aldıkları andan itibaren, dernek başkanı Emrah Öğüt yönetiminde yoğun bir çalışma ortamına girdiklerini söyledi. İlk olarak filmin Türk Amerikan toplumunda reklamına çaba harcadıklarını, daha sonra ise dernek yönetimi olarak yaptıkları organizasyonla bütün üyeleri bir araya getirerek, Manhattan’ın Chelsea bölgesinde yer alan SVA sinema salonunu tıklım tıklım doldurduklarını belirtti. Üç gün boyunca devam eden festival boyunca, festival yöneticileri ve jüri ile en üst düzeyde kulis çalışmalarında bulunduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Zor, sözlerine şöyle devam etti: "Beşiktaş USA derneği olarak, filmin ödül almasında küçük bile olsa bir katkımız olmuşsa, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Festival boyunca gerek yöneticilerle gerekse jüri üyelerine Türkiye’yi, İstanbul’u, Beşiktaş semtini, Çarşı’yı anlattık ve bundan çok etkilendiler. Yeni stadımız Vodafone Arena’da maç izleme davetimizi ilgiyle karşıladılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ