MENÜ

Trabzonspor'dan Dee Bost bombası

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor, ABD'li oyun kurucu Dee Bost'u gündemine aldı. Bordo-Mavili ekibin, 25 yaşındaki oyuncuyla prensipte anlaştığı ifade ediliyor.

Trabzonspor'dan Dee Bost bombası

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor Medical Park, NBA'de hazırlık dönemi boyunca Utah Jazz forması giyen ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan oyun kurucu Dee Bost'u gündemine aldı. Kulübe yakın kaynaklar, Missisipi State çıkışlı oyun kurucunun Bordo-Mavili ekiple 1 yılık sözleşmede prensip anlaşmasına vardığını duyurdu. Geçen sezon Venezuela'da Trotamundos Carabobo forması giyip 6.9 sayı, 2.3 ribaund ve 2.1 asist ortalamalarını elde eden 25 yaşındaki oyuncu, kolejdeki son sezonunda 15.6 sayı, 3.3 ribaund ve 5.3 asist rakamlarına ulaşmıştı.

2012 sınıfından...
2012 NBA Draftı'na katılmasına rağmen herhangi bir NBA takımı tarafından seçilmeyen 1.88 metre boyundaki oyun kurucu, profesyonel kariyerine Avrupa'da Buducnost Podgorica formasıyla start vermişti. 2013-14 sezonunun bir kısmını NBA Geliştirme Ligi'nin (NBDL) Idaho Stampede takımında geçiren Bost, geçtiğimiz yaz Utah Jazz'den hazırlık kampını kapsayan bir kontrat almış ve sezonun başlamasına günler kala kadrodan kesilmişti. Dee Bost, Dusan Cantekin, Scott Machado, Eric Griffin gibi oyuncularla birlikte 2012 NBA Draftı'nda seçilmediği halde dikkat çeken isimler arasında yer almıştı. Hızı, çabukluğu ve saha görüşü ile tempolu hücumlarda önemli rol üstlenen Bost, bu özelliklerinin aksine set hücumlarında zorlanan ve zaman zaman top kayıplarında aşırıya kaçabilen bir oyuncu. Üç sayı çizgisinin gerisinde zorlanan atletik oyun kurucu, delici oyun yapısıyla iyi bir penetreci olarak öne çıkıyor.

Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi




Haberin Devamı
YORUM YAZ