MENÜ

Trabzonspor - Lokeren: 2-0

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 3. maçında Lokeren'i ağırlayan temsilcimiz Trabzonspor, rakibini 2-0 mağlup etti.

Trabzonspor - Lokeren: 2-0

90+ Arda Erol
________________

Haberin Devamı

Özlenen Trabzon

Trabzonspor müthiş mi oynadı? Hayır. Ancak kendi sahasında oyuna hükmetti, bu maça kazanmak için çıktığını ve eninde sonunda bunu başaracağını rakibine hissettirdi. Uzun bir aradan sonra ilk kez böyle bir Trabzonspor izledik. Bunda en büyük etken,Halilhodzic’in sonunda olması gereken bir kadro ve anlayışla takımını sahaya sürmesi oldu. Evet, Yatabare forvet olarak görev yapmadı. Aynı şekilde Waris de sol çizgideydi. Cardozo yine tek forvetti. Ancak bu üçlü neredeyse tüm ataklarda, ceza sahasına girerek savunmayı karıştırdı. Olması gereken, Yatabare’nin doğrudan Cardozo’nun yanında oynaması ve sağ kanatta başkasının görev yapması. Ama buna da şükür!

Lokeren çok kötü bir takım değil. Dün etkisiz kalmalarının en büyük nedeni, Trabzonspor’un iyi olmasıydı. Bordo-Mavililer, Belçika’da kazanmak istiyorsa buna benzer bir anlayışla sahaya çıkmak zorunda. Bordo- Mavililer oyunun kontrolünü eline almakta sıkıntı çekmiyor. Ancak Belçika’da, sezon başından beri olduğu şekilde topu rakibe verirse umulmadık bir skorla karşılaşabilir.


Bu nedenle Halilhodzic dünkü futbol anlayışını devam ettirmeli. Yabancı kontenjanı nedeniyle Türkiye’de bunu yapamayabilir ama en azından Avrupa Ligi’ndeki karşılaşmalarda bize keyif veren bir Trabzonspor izletebilir.

Maçtan dakikalar

4. dakikada Mehmet Ekici’nin kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan dışarıya çıktı.

34. dakikada Constant’ın şutunu kaleci Barry son anda kornere tokatladı.

50. dakikada Constant’ın sağdan kullandığı kornerde Cardozo’nun şutu üstten auta gitti.

53. dakikada Zeki Yavru’nun soldan ortasında defanstan seken top Waris’in önünde kaldı. Genç oyuncunun plasesi defansa çarparak kornere çıktı.

54. dakikada soldan Mehmet Ekici’nin kullandığı kornerde Yatabare çok iyi yükseldi ve müthiş bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0.

73. dakikada Zeki’nin ara pasında Cardozo ceza sahasına girdi. Sert vuruşunu Barry kornere çeldi.

74. dakikada soldan Constant’ın kullandığı kornerde Yatabare yine kafayı vurdu ancak Leye topu çizgiden çıkardı.

78. dakikada Ramacle’nin soldan ortasında Dutra vuruşu yaptı, top kaleci Fatih Öztürk’te kaldı.

86. dakikada sağdan ceza sahasına giren Bosingwa’nın pasında topla buluşan Constant, şık bir vuruşla maçın skorunu belirledi: 2-0.

Arda Erol

Haberin Devamı

YORUM YAZ