MENÜ

Spor hukukçusu avukat Emin Özkurt: Fenerbahçe'ye UEFA'dan yaptırım gelmez

Spor hukuku uzmanı avukat Emin Özkurt, İsviçre Federal Mahkemesi'nin kararını yorumladı: "UEFA'ya karşı yürütülen mücadele kulüp aleyhine sonuçlandı. Ancak ilave bir yaptırım gelmez."

Spor hukukçusu avukat Emin Özkurt: Fenerbahçe'ye UEFA'dan yaptırım gelmez

Avukat Emin Özkurt, Fenerbahçe'nin UEFA'ya karşı yürüttüğü hukuk mücadelesinin sona erdiğini vurguladı. Özkurt, FANATİK'e şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Bu kararla birlikte Fenerbahçe'nin UEFA'ya karşı yürüttüğü hukuk mücadelesi, kulüp aleyhine bir şekilde nihayete ermiştir. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe, Avrupa kupalarından 2 yıl süreyle men edilmesini takiben önce UEFA'nın disiplin kurulu, sonra tahkim kurulu ve daha sonrasında da CAS önünde dosyayı yürüten hukuk ekibinin yaptığı savunmalardan olumsuz netice almıştı. Son başvuru mercii olan İsviçre Federal Mahkemesi'nin bu kararına karşı itirazda bulunabilecek başka bir makam yoktur. Fenerbahçe zaten UEFA'nın müsabakalarına alınmadığı bu seneyi de dolduracaktır ve cezasını tamamlayacaktır."

'UEFA takipte kalacaktır'

"Buna karşılık, bu karar kulübe ilave bir yaptırım getirmemektedir. Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıldan itibaren UEFA müsabakalarına alınması önünde bir engel değildir. Bu kararın haricinde Fenerbahçe'ye ilave bir ceza gelmez. Ancak sayın Aziz Yıldırım ve diğer kişilerle ilgili disiplin dosyası halen UEFA'nın önündedir. Bu dosya henüz kapanmamıştır. İsviçre Federal Mahkemesi'nin bu kararından sonra UEFA'nın kişilerle ilgili harekete geçme ihtimali söz konusu olabilir. Sayın Aziz Yıldırım ve diğer kişilerle ilgili verilen yeniden yargılama kararı da UEFA'nın takibinde olabilir. Önümüzdeki günlerde ne tür gelişmeler olabileceğini bekleyip, göreceğiz."

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'DEN CAS AÇIKLAMASI' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ