MENÜ

'Schumacher 3 yıl içinde iyileşecek'

Efsane Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in tedavi sürecinde yer alan doktorlardan biri olan Jean-Francois Payen, Alman pilotun 3 yıl içerisinde iyileşebileceğini söyledi.

'Schumacher 3 yıl içinde iyileşecek'

Geçtiğimiz yıl 29 Aralık tarihinde Fransa'da kayak yaparken kaza geçiren ve kafasını kayaya çarpan Michael Schumacher, yaklaşık 6 ay Fransız Grenoble Üniversite Hastanesi'nde yoğun bakımda kalmıştı. Tedavisine şu anda evinde devam edilen Alman pilotun doktorlarından biri olan Jean-Francois Payen, 45 yaşındaki Schumacher hakkında AP Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

7 kez Formula 1 Dünya Şampiyonluğu bulunan Schumacher'in iyileşme sürecinin belirli bir zaman alacağını dile getiren Payen, ''Gelişme gördüğümü söylemeliyim, ancak önümüzde daha uzun bir yol var. Bu biraz oluşabilecek faktörlere bağlı. 1 yıl da olabilir, 3 yıl da sürebilir. Bu yüzden yapılması gereken tek şey sabretmek'' ifadelerini kullandı.

Beyin hastalıkları uzmanı Payen, Schumacher'in bugünlere gelebilmesinde, eşi Corinna Schumacher'in büyük rol oynadığını sözlerine ekledi.

Formula 1'in en önemli simgelerinden biri olan Michael Schumacher'in evindeki tedavisinede 15 uzman doktor rol oynarken, her bir uzmana aylık 100 bin Pound ödeme yapılıyor.

Haberin Devamı

İlişkili Haber

Schumacher taburcu oldu!

YORUM YAZ