MENÜ

NBA'den Draft yönergesine veto

NBA Yönetimi, Draft sisteminin değişikliğini öngören reformun 17 kabul, 13 red oyuyla reddedildiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün yapılan yöneticiler toplantısında konunun oylamaya sunulduğu ve önerinin kabul görmesi için gereken 23 oyluk çoğunluğun sağlanamadığı belirtildi.

NBA'den Draft yönergesine veto

Bilindiği üzere öneri, NBA Draft Lotaryası'nda değişikliği öngörüyordu. Yeni öneriye göre ligde en kötü galibiyet yüzdesine sahip dört takımın ilk sıra seçim hakkı ihtimali yüzde 11'le sınırlı kalacaktı. En kötü beşinci takım yüzde 10 şansa sahip olurken, kalan takımlar da galibiyet yüzdelerine göre derecelendirileceklerdi. Mevcut sistemde ise en kötü yüzdeye sahip takımın yüzde 25 gibi ciddi bir kazanma şansı bulunuyor. İkinci sıradaki takım ise yüzde 19.9 şansa sahip.

Tepkileri Cavaliers ateşledi

NBA Draft Lotaryası'nın kabul gördüğü 1985 yılından bu yana, ligde sezonu en kötü galibiyet yüzdesiyle kapatan takımlardan yalnızca dört tanesi ilk sıradan seçme hakkı elde etmişti. Bunu en son 2004'te Orlando Magic kazanmış ve Florida ekibi, ilk sıra seçim hakkını Dwight Howard'tan yana kullanmıştı. Cleveland Cavaliers, son dört Draft Lotaryası'nda üç kez ilk sırayı almış ve bu hakları sırasıyla Kyrie Irving, Anthony Bennett ve Andrew Wiggins'ten yana kullanmıştı. Bu durum, takım sahiplerinin tepkisini çekmiş ve Draft Lotaryası usulünün değiştirilmesiyle ilgili öneriler gündeme gelmişti.

Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ