MENÜ

'Mike D'Antoni kalsaydı sözleşme yenilemeyecektim'

Los Angeles Lakers pivotu Jordan Hill, yerel basına yaptığı açıklamada ''Lakers, Mike D'Antoni ile devam etseydi sözleşmemi yenilemeyecektim'' dedi.

'Mike D'Antoni kalsaydı sözleşme yenilemeyecektim'

Geçen yıl kulübün en kötü sezonlarından birini geçirdiğini hatırlatan 27 yaşındaki oyuncu, ''Ancak bu, Mike'a saygısızlık olarak görülmemeli. Yalnızca ben onun oyun sistemine uygun bir oyuncu değildim, hepsi bu. O şartlarda takıma dönemezdim'' diye konuştu. Geçen yıl yüzde 54.9 şut yüzdesi, 9.7 sayı ve 7.4 ribaund ortalamaları ile kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiren Hill, performansındaki artışı ise hayat tarzını değiştirmeye bağladı. Alkolü bıraktığını ve bu süreçle birlikte fazla kilolarından da kurtulduğunu ifade eden atletik yıldız, ''Eski tarzı bırakıp gelişme göstermenin zamanı gelmişti. Şimdi gerçekten çok iyi hissediyorum. Daha hızlıyım, vücudum hayli zinde ve günlerce basketbol oynayabilecek gibi hissediyorum'' dedi. Hill, bu sezon 5 hazırlık maçında ortalama 22 dakika sahada kaldı ve 8.6 sayı, 8.4 ribaund ortalamalarını elde etti.

Kobe dinlendirilecek
Koç Byron Scott da oyuncusuna övgüleriyle sahip çıktı. Bu yaz Lakers koçluğuna getirilen tecrübeli çalıştırıcı, ''Hill, bu oyunu kısalardan destek almadan oynayabilen ve buna rağmen double-double istatistikleri elde edebilen bir oyuncu. Bu, ligde nadiren görülen bir durum. Bu yıl yeniden kariyer rakamlarına ulaşacağını düşünüyorum'' sözlerini kaydetti. Kobe Bryant'ın normal sezon başlayana dek dinlendirileceğini ifade eden başarılı teknik adam, ''Kobe geride kalan süreçte ne kadar iyi durumda olduğunu gösterdi. Bu kadarı benim için yeterliydi, yeni sezonda üst düzey bir performans ortaya koymasını bekliyorum. Sezon açılana kadar onu dinlendirmek daha isabetli olacaktır'' diye konuştu.

Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ