MENÜ

Galatasaray 0-4 Borussia Dortmund

Galatasaray, cumartesi günü Süper Lig'de derbi zaferi yaşamış, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Arena'dan 2-1 ile uğurlamıştı. O karşılaşmadan hemen sonra çıta yükseldi, gözler Devler Ligi'ndeki Dortmund sınavına çevrildi. Hedefte 3 puanla zirve yarışına ortak olmak vardı.

Galatasaray 0-4 Borussia Dortmund

Ancak hesap fena halde şaştı. Dortmund, Aslan’ı rüyadan uyandırdı. Almanlar, neredeyse her gelişinde golü attı, hiç zorlanmadan 4-0 yaptı. Hiçbir refleks gösteremeyen Cim Bom ise 1 puanda kaldı. Grupta artık asıl hedef ilk 2 değil, Avrupa Ligi bileti.

Haberin Devamı

Prandelli ile olmuyor

Son lig maçında Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, bu moralle Dortmund’un karşısına çıktı. Cim Bom her ne kadar derbide iyi bir futbol ortaya koymasa da alınan 3 puan hem oyuncularda hem de taraftarlarda özgüven kazanılmasını sağladı. Fakat Prandelli ve tercihleri Almanlar’ın sahadan elini kolunu sağlayarak galibiyetle ayrılmasına olanak verdi.

3-0’a dua etmek...

Fenerbahçe’yi yenen kadroda 3 değişikliğe giden Prandelli, Veysel ve Olcan’ı 18’e almazken Dzemaili’yi yedek oturttu. İtalyan hoca bir diğer kanat oyuncusu Bruma’yı da tirübüne gönderince, Aslan kanadı kırık çıktı sahaya. İki kanat beki Veysel ve Telles’i hücumda kullanmak isteyen Prandelli şapkandan tavşan çıkartmaya çalışırken Dortmund’un ekmeğine yağ sürdü. 6. dakikada Reus hızla çizgiye indi ve içeri çıkarttı. Aubameyang arka direkte tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. Alman ekibi madeni bulmuştu ve işlemeye kararlıydı. 18’de bu sefer Piszczek sağdan indi ve arkaya gönderdi, Aubameyang bir kez daha vurdu ve fark 2’ye çıktı: 0-2. Deplasmanda 4-3-3’ten taviz vermeyen Dortmund, 18 dakikada Prandelli’ye futbolun nasıl bir oyun olduğunu gösterdi. Fakat İtalyan hoca çağ dışı futbolunda son derece inatçıydı. Nafile çabalarla ceza sahasına koşular yapmaya çalışan Burak’ın durumu ise içler acısıydı. 30. dakikada Aubameyang altı pastan direği nişanlarken, 41’de Reus 30 metreden nefis vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-3. Kendi takımından ışık göremeyen Galatasaray taraftarları bu golü ayakta alkışladı. Dortmund ilk yarıda bulduğu üç golle maçı garantilerken, ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Haberin Devamı

Dortmund vites küçülttü

Her fırsatta gerçek hedeflerinin lig olduğunun altına çizen Prandelli, Tarık ve Telles’i oyunda tutarak Avrupa defterini erken kapatmak istediğini bir kez daha gösterdi. Takımın taktiğiyle sürekli oynayan, geldiği günden beri bir oyun şablonu oturtamayan Prandelli, Galatasaray ruhunu da idrak edemediğini kanıtladı. Cim Bom ikinci yarıda da en iyi başardığı işi yaptı ve yana, geriye paslarla topu geveledi. Hal böyle olunca kaleye gitmek de bir hayli zor oldu. 62. dakikada Hamit-Dzemaili ve Telles-Yasin değişikliğine giden Prandelli oyuna ilk müdahalesini yaptı. Olcan ve Bruma gibi tekniği yüksek ve kaleye gidebilen oyuncuları 18’e almayan İtalyan çalıştırıcı Yasin ve Dzemaili gibi yaratıcılığı sınırlı isimleri sahaya sürdü. Dortmund ikinci 45’te vites küçültse de, Ramos 83. dakikada İlkay’dan aldığı pası gole çevirmeyi başardı: 0-4.

Haberin Devamı

Galatasaray 90 dakika boyunca hiçbir varlık gösteremediği maçtan 4-0’lık yenilgiyle ayrılırken bu tablodaki payın tamamı Prandelli’ye aitti. İtalyan hoca için bundan sonrası için de umutlu olmak zor. Cumartesi günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi hangi başkan adayı Pranelli ile yolunu ayıracağını açıklarsa, taraftarın gönlünü kazanacaktır.

Metin Karabaş

YORUM YAZ