MENÜ

Dusan Ivkovic'ten savunma vurgusu

THY Avrupa Ligi'nde yarın Dinamo Sassari deplasmanına çıkmaya hazırlanan Anadolu Efes'te Başantrenör Dusan Ivkovic, kulübün Avrupa arenasındaki 506'ıncı sınavı öncesi rakibin tempolu yapısına dikkat çekerek savunma vurgusu yaptı.

Dusan Ivkovic'ten savunma vurgusu

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Anadolu Efes, 2014-15 sezonu birinci tur A Grubu ikinci haftasında yarın İtalya'nın Dinamo Sassari takımına konuk olacak. Sardinya Adası'na bağlı Sassari kentindeki Palaserradimigni Arena'da oynanacak karşılaşma, TSİ 21:45'te başlayacak ve Lig TV3 ekranlarından naklen yayınlanacak. Efes, gruptaki ilk maçında geçen hafta Unics Kazan'ı sahasında 82-76 yenerek devler ligine galibiyetle start vermişti. Dinamo Sassari ise Novgorod deplasmanında Nizhny Novgorod'a 88-86 yenilmişti.

İlk deplasman

Anadolu Efes'te Genel Menaher Engin Özerhun, ilk turda mümkün olan en fazla sayıda galibiyet almak istediklerini söyledi. ''Bu sebeple Sassari maçını galibiyet ile tamamlayarak kayıp vermemeliyiz'' diyen Özerhun, kulübün internet sitesine verdiği demeçte şöyle konuştu: ''Geçtiğimiz hafta Avrupa Ligi'ne Unics Kazan galibiyeti ile başladık. Avrupa arenasında kolay maç yok. Sassari de İtalya'nın güçlü ekiplerinden biri. Biz hedeflediğimiz notkaya ulaşmak için engelleri tek tek aşma düşüncesindeyiz. Top 16'ya yükselmek hatta avantajlı bir şekilde yükselmek istiyorsak ilk turda mümkün olan en fazla sayıda galibiyet almalıyız. Bu nedenle Sassari maçını galibiyet ile tamamlayarak kayıp vermemeliyiz'' diye konuştu.

'Hızlı hücumları iyi savunmalıyız'

Kulübün dünyaca ünlü antrenörü Dusan Ivkovic ise savunma vurgusu yaptı. Sırp teknik adam, ''Oyunu başından itibaren kontrolümüz altına almalıyız. Sassari, hızlı hücumlar ile yüksek tempoda basketbol oynamayı seven bir takım. Bu tarzlarını beğeniyorum. Kendi sahalarında bize karşıda da yüksek tempoda oynamak isteyeceklerdir. Biz Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında ilk kez deplasmana çıkacağız. Hızlı hücum savunmasını çok iyi yapmalıyız ve oyunu başından itibaren kontrolümüz altına almalıyız'' değerlendirmesinde bulundu.

506'ıncı sınav

Lacivert-Beyazlı ekip, Sardinya Adası'nda Avrupa kupaları tarihindeki 506. maçına çıkacak. 1979-1980 sezonundan beri Avrupa arenasında 505 maça çıkan Efes, bu maçların 289'undan galibiyetle, 216'sından da yenilgiyle ayrıldı. Temsilcimiz, ligin 'Euroleague' ismini aldığı 2001-2002 sezonunda bu yana çıktığı 257 maçın 132'sini kazandı, 125'ini ise kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ