MENÜ

Chicago Bulls'u korkutan şüphe

Son iki yılda Derrick Rose'un sakatlığı sebebiyle NBA'in zirvesinden uzakta kalan Chicago Bulls, bu defa bir diğer yıldızının sakatlık riskiyle sarsıldı. NBA'de 'Yılın Savunmacısı Ödülü'nün son sahibi konumundaki Joakim Noah'ın sol dizindeki sakatlığın kronikleşmiş olabileceği ileri sürüldü.

Chicago Bulls'u korkutan şüphe

NBA Doğu Konferansı'nda bu sezon Cleveland Cavaliers ile birlikte şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen Chicago Bulls'un başı sakatlıklarla dertte. Boğalar'da gündemin en sıcak konusu, geçen yıl gösterdiği performansla 'Yılın Savunmacısı Ödülü'ne hak kazanan Joakim Noah'ın diz sakatlığı. Kulüp içinden bir kaynak, Fransız yıldızın sol dizindeki problemin kronikleşme eğilimi gösterdiğini ve sezon boyunca problem teşkil edebileceğini söyledi. Yerel basına sızan demeçte ''Geçen sezon ağrılarına rağmen oynamıştı. Ancak bu defa durum farklı, sakatlığı tamamen farklı bir seviyede'' denildi.

'Sıkıcı bir süreç'

Kulübün genel menajeri Gar Forman ise Mayıs ayında sol dizinden bir operasyon geçiren Noah'ın bu sezon aynı sakatlık sebebiyle aksayıp aksamayacağı sorusuna kısa ve net bir yanıt verdi: ''Jo iyi iş çıkarıyor.'' Noah ise durumuyla ilgili ''Tedavinin devam ettiğini hissediyorum. Şişliğin tamamen geçmesi gerek. Bu da uzun ve sıkıcı bir süreç. Ancak sabırlı olmak ve üzerinde çalışmak gerekiyor. Olmak istediğim noktaya yeniden ulaşacağımdan şüphem yok'' diye konuştu. Bulls, geçen sezon Derrick Rose'un yokluğunda hayli güç kaybetmiş, yaz döneminde kadrosunu Pau Gasol, Nikola Mirotic gibi Avrupalı yıldızlarla güçlendirmişti.

Ahmet Melik SUBAŞI
Twitter: @ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ