MENÜ

Aziz Yıldırım'dan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağış

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uslu ve çalışma arkadaşlarının oluşturdukları araştırma laboratuvarlarına cihaz bağışında bulundu.

Aziz Yıldırım'dan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağış

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uslu ve çalışma arkadaşlarının oluşturduğu araştırma laboratuvarlarına cihaz bağışında bulundu.

Prof. Dr. Ezel Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, araştırma projeleri ile dünya tıp literatürüne çok sayıda çalışma kazandıran Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin (BAP) finansal desteği ve bağışlarla çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Milli futbolcu Mehmet Topal ve eşi Selda Topal’ın girişimiyle Aziz Yıldırım’ın, kendisi ve çalışma arkadaşlarının oluşturduğu araştırma laboratuvarlarına, yapacakları projeler için önemli bir cihaz kazandırarak katkıda bulunduğunu bildiren Uslu, "Bu sayede laboratuvar daha nitelikli hale gelerek eğitim ve araştırmalarla kuruma daha yararlı olunacak, eğitim nitelik kazanacak ve bu cihazla laboratuvarda yapılmakta olan biyokimyasal yöntemler daha ileri ve detaylı analiz seviyelerine taşınarak, uluslararası düzeyde impakt faktörü daha yüksek ve daha kaliteli dergilerde yayın yapılacaktır. Sonuç olarak da hem üniversitenin hem de ülkenin bilim adına daha ileri seviyelere taşınacağına inanılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Uslu, araştırma laboratuvarında gerek klinik gerekse deneysel olarak sürdürülen biyokimyasal çalışmaların, birçok hastalığa ışık tutacak nitelikte yürütüldüğüne değinerek, şunları kaydetti:

"Yapılan projeler, özellikle günümüzde oldukça güncel bir konu olan oksidatif stresten kaynaklı serbest radikaller ve tedavi amaçlı antioksidanlar üzerine planlanmakta, ağırlıklı olarak kanser, diyabet, yaşlanma, travma, nörodejeneratif hastalıklar gibi konuları içermektedir. Çalışmalarımız ekibimizde yer alan öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz tarafından tamamlandıktan sonra, uluslararası düzeyde değerli dergilerde yayınlanmak üzere kabul görmektedirler."

Bilime ve insanlığa karşı duyarsız kalmadığı için başta Aziz Yıldırım olmak üzere tüm Fenerbahçe Yönetim Kuruluna, Mehmet ve Selda Topal çiftine teşekkür eden Uslu, Yıldırım’a bir "teşekkür plaketi" sunulacağını ve söz konusu cihazla yapılmış ilk uluslararası yayında çalışmanın Yıldırım tarafından desteklendiğini bildiren yazı yer alacağını belirtti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ