MENÜ

Vahid Halilhodzic telefonundaki transfer tekliflerini gösterdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Bordo Mavililer'in kalecisi Fatih Öztürk ile birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde konuk edeceği Lokeren maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Boşnak teknik adam telefona gelen transfer tekliflerini basına gösterdi.

Vahid Halilhodzic telefonundaki transfer tekliflerini gösterdi

Zor bir maç olacağını belirten Vahid Halilhodzic, “Bu maçlarda neler yapabileceğimizi önceden söylemek de zordur. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda. Lokeren takımını tanıyoruz. 2-3 seneden beri Belçika’da iyi sezon geçiriyorlar. O yüzden çok hassas bir maç bizi bekliyor. Ama takımımın yeterince kalite ve potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum ve yarın da bunu sergileyeceğiz. Geçen haftaki son maçımız bizi çok neşelendirdi. Ama şimdi Avrupa kupası farklı bir şey. Bu maçın hazırlıklarına zaten başladık. Yarın da Trabzonspor’un çok güzel bir sunumunu ve peşinden galibiyet bekliyorum.”

"Bize yine zaman lazım"

Bordo Mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, bir gazetecinin yarınki maçta hücum ağırlıklı bir takımla sahaya çıkıp çıkmayacağıyla ilgili bir sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı: “Hücum oyuncusunun sahadaki miktarı önemli değil. O sayı bize golü garantilemiyor. Aslında sahada oyuncuların birbirleriyle uyumu, anlaşması, birbirlerini hangi noktada topla buluşturabileceklerini hissetmeleri çok önemli. İleriye doğru kurulan oyunu geliştirebilmek için idmanlarda çok çaba sarf ediyoruz. Ama bazı oyuncular neden bu çalışmaları yaptığımızı anlamıyor. Takımımda her oyuncuya artık kesin rolünün ne olduğunu anlatmam gerekiyor. O yüzden yarın galibiyete ihtiyacımız var. Geçen maçta yeterince ofansif oyuncu sürdüm sahaya. Ama biliyorsunuz sakatlıklarla da mücadele ediyorum. Bu kadar sorunla hoca olarak hayatım boyunca karşılaşmadım. İki ayda 4 oyuncunun ayağında kırık oldu. Buna da kaza eseri olan sakatlıklar eklendi. Çok samimi söylüyorum, sportif anlamda geçirdiğim en zor 3 aydı. Çok problemle karşılaştım. Bazı oyuncular çalışmayı reddetti, çalışmak istemedi. Böylesi bir olayı da ilk kez bir kulüpte gördüm. Ama en zor dönemi geçtiğimizi düşünüyorum. Ama Trabzonspor mükemmel bir yerde değil. Buna uzağız. Bize yine zaman lazım”

"Çizgiyi 1 metre geçtiğim için ceza aldım"


Halilhodzic, cezasını sonucu Lokeren maçında tribünde olmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Türkiye’ye gelmeden önce bir kez cezalandırılmıştım. Burada bir haftada 2 kez cezalandırıldım. Çizgiyi 1 metre geçtiğimden dolayı ceza aldım. Yabancı hakemlerle iletişim sorunum olduğu için ellerimle bir şey ifade etmemi kötü algılamışlar. Muhtemelen başkanımız bu konuda beni de cezalandıracak. Çünkü benim de orada bir disiplin eksikliğim var. Oyuncularımla sahada olmayı isterdim. Maçı yaşıyorum. Takıma enerjimi gönderiyorum. Geçen maçta da neredeyse cezalandırılacaktım. Ben de tribünde saklanmaktansa oyuncularımın yanında olmayı isterim. Ama muhtemelen daha dikkatli olmam gerekiyor. Teknik sahadaki çizgileri geçmemem gerekecek.”

"Messi ve Ronaldo bile bir arada oynayamaz"


Tecrübeli hoca, Yatabare ve Cardozo’nun forvette birlikte oynayıp oynayamayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı: “Birlikte oynar ama buna uzun süreli çalışmanız gerekiyor. Arkalarında kim oynayacak? Bütün takım organizasyonunu ikisine dayanarak hazırlamamanız gerekiyor. Defansif rollerinde ne yapacakları önemli. Bunun otomatikleşmesini istiyorsanız belki 1 – 2 sene geçmesi gerek. Ama çalışarak bunu mükemmel yapabilirsiniz. Hemen yarın olacağını sanmıyorum. Antrenmanlarda denedik, yarın da bunu deneyeceğiz. Messi ve Ronaldo bile bir arada oynayamaz. Futbol olarak belki oynayabilirler ama kişilik olarak oynayamazlar. İkisi zekalarıyla oynadıkları için birbirlerine pas vermezler. Dünyada 4 – 4 - 2 neredeyse kayboldu. Nadiren böyle sahaya çıkan bir takım görürsünüz. İki forveti ortada yan yana koyduğunuz zaman bu ikisinin birbirini tamamen, sadece futbol değil, kişilik olarak da çok iyi tanıması gerekiyor. Maalesef bugünkü forvetlerin hepsinin egoistliği, kendilerini düşünmeleri, kıskançlığı yüksek olduğu için böyle bir uyum yakalayamıyorsunuz. O yüzden çift forvetin yan yana oynadığı maçlar azaldı.”

"Yapmak istediklerim gerçekleşmezse giderim"

Halilhodzic, sözleşme süresiyle ilgili bir soruya ise, “1+1 yıllık sözleşme imzaladık. Sezon sonunda oturup konuşacağız. Yapmak istediklerimin gerçekleşmediğini görürsem giderim. Ben bu sene burada bir şey yapmaya çalışacağım. Ama baktım ki imkansız o zaman hiçbir sorun olmadan giderim” dedi.

Telefonuna gelen transfer tekliflerini gösterdi


Bu sırada tercümanından cep telefonunu isteyen Halilhodzic, telefonuna gelen mesajları göstererek, “Bugün öğle yemeği sonrasında buraya gelirken telefonuma mesajla iki transfer teklifi geldi. Şu anda aldığımın 3 katını veriyorlar. Ama emin olun Trabzonspor şampiyon olursa ben sizden çok daha fazla sevineceğim. Ne kadar neşeleneceğimi tahmin edemezsiniz. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Fatih Öztürk: Taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz


Genç kaleci Fatih Öztürk de, yarınki maçla ilgili olarak, “Yarın bizi çok önemli bir karşılaşma bekliyor. Çok ciddi bir rakip. Güçlü, aynı zamanda istekli. Bizim de bunlara yarın cevap vermemiz gerekecek. Buna kapasitemiz fazlasıyla yeterli. Ama ne olursa olsun rakibe saygı duyarak oynayacağız ve umarım galibiyet alarak tüm taraftarlarımızı sevindiririz” dedi.

Haberin Devamı

İlişkili Haber

Trabzonspor-Lokeren maçını Liany yönetecek

YORUM YAZ