MENÜ

Ünal Aysal'ın son sınavı

Sarı-Kırmızılı takım, 3 yıllık Aysal döneminin son maçında Dortmund karşısına çıkacak. Galatasaray, Aysal'ın başkanlığında 2 lig, 1 Türkiye Kupası, 2 de Süper Kupa şampiyonluğu yaşamayı başardı.

Ünal Aysal'ın son sınavı

TT Arena'da bugün oynanacak Borussia Dortmund karşılaşması, Sarı- Kırmızılı kulübün 25 Ekim’de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığı devretmeye hazırlanan Ünal Aysal’ın başkan olarak izleyeceği son resmi futbol karşılaşması olacak. 14 Mayıs 2011’de yapılan genel kurulda 2 bin 998 oy alarak kulüp tarihinin en yüksek oyuyla başkan seçilen Aysal'ın döneminde, Galatasaray Futbol Takımı 5 kupa kaldırdı. Bu süreçte 2 lig, 1 Türkiye Kupası, 2 de Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Aslan, 153 resmi maç oynadı. Süper Lig’de 114, Şampiyonlar Ligi’nde 20, Türkiye Kupası’nda 16 ve Süper Kupa’da 3 maça çıkan Sarı-Kırmızılılar, toplamda 86 galibiyet, 40 beraberlik ve 27 mağlubiyet aldı.

Diğer branşlar da coştu

Ayrıca erkek basketbol takımı 23 yıl sonra lig şampiyonu oldu, kadınlar Euroleague şampiyonluğuna ulaştı. Voleybolda ve diğer branşlarda da önemli sportif başarılar elde edildi. Bu arada PFDK, giderayak Aysal'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 22 bin TL para cezası kesti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ