MENÜ

Trabzonspor, Lokeren sınavında

UEFA Avrupa Ligi L Grubu üçüncü maçında yarın akşam Belçika'nın Lokeren takımını ağırlayacak olan Trabzonspor, bu maçtan galibiyetle ayrılarak Avrupa zaferlerine bir yenisini eklemek istiyor.

Trabzonspor, Lokeren sınavında

Bordo - mavililerde teknik direktör Vahid Halilhodzic, cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünde izleyecek.

116'NCI RANDEVU

Türkiye'yi Avrupa'da yıllardır başarıyla temsil eden Trabzonspor, Lokeren maçıyla Avrupa kupalarındaki 116'ncı maçına çıkacak. Avrupa macerasına 1976 - 1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İzlanda'nın Akranes takımıyla karşılaşarak başlayan Trabzonspor, geride kalan 115 maçta 44 galibiyet, 30 beraberlik ve 41 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Bu maçlarda 152 gol atan ve kalesinde 154 gol gören bordo - mavililer, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 67, Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA Intertoto Kupası'nda 8 karşılaşmaya çıktı.

Trabzonspor, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 67 maçta 27 galibiyet, 18 beraberlik ve 22 mağlubiyet alırken, attığı 96 gole karşılık kalesinde 90 gol gördü.

TRABZONSPOR'UN LOKEREN MAÇI MUHTEMEL 11'İ:
Fatih Öztürk - Bosingwa, Belkalem, Medjani, Zeki Yavru - Salih Dursun, Mehmet Ekici, Soner, Serdar Gürler - Yatabare, Cardozo
SAKAT: Onur, Deniz, İshak
CEZALI: Avraam Papadapoulos
BİLET FİYATLARI: Kale Arkası 30, Maraton 50, Kapalı Kenar 80, Kapalı Orta 100, VIP 200, VIP Özel C-I arası 500 ve VIP Özel A-B sırası 1.000 TL.

VAHİD HALILHODZIC CEZALI

Trabzonspor, yarınki Lokeren maçına teknik direktörü Vahid Halilhodzic'ten yoksun çıkacak. Legia Varşova maçında Macar hakem Viktor Kassai tarafından tribüne gönderilen ve UEFA Disiplin Komitesi tarafından 1 maçla cezalandırılan Vahid Halilhodziç, Lokeren maçında takımını tribünden yönetecek. Boşnak teknik adamın yerine kulübede sorumlu olarak yardımcısı Jacques Bonnevay oturacak.

BU SEZON İKİNCİ KEZ
Saha kenarındaki heyecanlı ve agresif tavırlarıyla zaman zaman eleştirilen Vahid Halilhodziç, bu sezon ikinci kez bir maçta takımını yalnız bırakmış olacak. Tecrübeli teknik adam ligde oynanan İstanbul Başakşehir maçında da hakem Halis Özkahya tarafından tribüne gönderilmiş, PFDK tarafından 1 maçla cezalandırılınca da H. Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Kasımpaşa maçını tribünden izlemişti. Bordo - mavililer bu maçta sahadan 1 -1 beraberlikle ayrılmıştı.

ÇİFT FORVETE DÖNEBİLİR
Trabzonspor, deplasmanda 2 -1 kazandığı Metalist Kharkiv maçından sonra Legia Varşova'ya evinde 1 - 0 yenilerek gruptan çıkma yolunda eline geçen büyük bir avantajı yitirmişti. Bordo - mavililer yarın akşamki Lokeren maçında mutlaka kazanarak avantajı yine ele geçirmeyi planlıyor. Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında oyuna girdikten sonra olumlu işler yapan Mustapha Yatabare'yi Cardozo'nun yanında oynatmayı düşünen Teknik Direktör Vahid Halilhodziç, Salih Dursun, Mehmet Ekici, Soner Aydoğdu gibi hücum gücü yüksek orta saha elamanlarına da görev vermeyi planlıyor. Ayrıca sakatlıktan kurtulan Constant'ın da göreve hazır olduğu belirtildi. Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Onur, Deniz ve İshak kadroya alınmayacak.

"AVRAAM DA YOK
UEFA Avrupa Ligi'nde Metalist Kharkiv ve Legia Varşova maçlarında sarı kart gören Yunan futbolcu Avraam Papadapoulos da Lokeren maçında takımdaki yerini alamayacak. Elmacık kemiğinden operasyon geçiren ve antrenmanlara koruyucu maskeyle çıkan Avraam'ın yerine Medjani forma giyecek.

SOL BEK SIKINTISI

Bu arada Mersin İY maçına sol bekte başlayan ancak başına aldığı darbe nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Mustafa Akbaş'ın UEFA listesinde olmaması bordo - mavilileri zora soktu. Halilhodziç'in sol bekte görev verebileceği oyunculardan İshak'ın sakat, sakatlıktan yeni çıkan Musa Nizam'ın ise antrenman eksiği olması bu mevkide Zeki Yavru'nun oynama ihtimalini güçlendiriyor.

İSRAİLLİ HAKEM YÖNETECEK

Trabzonspor - Lokeren maçını İsrail Futbol Federasyonu'ndan Liran Liany yönetecek. Danny Krasikow ve David Elias Bitton'un yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Nissan Davidy olacak. Müsabakada Ziv Adler ve Menashe Masiah de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

YAYIN D-SMART'TA

D-Smart'ta yayınlanacak olan maç Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak.

Ömür AVCI/TRABZON,(DHA)

Haberin Devamı

İlişkili Haber

Kevin Constant dönüyor

YORUM YAZ