MENÜ

Sneijder: 'İnanıyorum kazanacağız'

Fenerbahçe derbisinin kahramanı Wesley Sneijder, şimdi de Borussia Dortmund'u gözüne kestirdi. Derbi zaferinin geleceğe bakış açılarını değiştirdiğini kaydeden yıldız futbolcu, tüm takıma güvendiğini ve kazanacaklarını belirtirken, hocası Prandelli'ye de önemli bir mesaj gönderdi.

Sneijder: 'İnanıyorum kazanacağız'

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Fenerbahçe derbisinden sonra Borussia Dortmund'u da avlamaya hazır. Tecrübeli futbolcu, zorlu mücadeleye dair görüşlerini dile getirirken, Fener maçında yaşadığı pozisyon değişikliğiyle ilgili olarak hocası Prandelli'ye mesaj göndermeyi de ihmal etmedi:

Yerim sol kanat değil

"Normalde benim pozisyonum sol kanat değil. Geçen sezon bazı maçlarda orada oynadım ama kendimi iyi hissetiğim pozisyon forvet arkası, bloklar arasında topu almak. Benim kuvvetimi harcadığım nokta sağ beki kovalamak
olamaz. Bunu elimden geldiğince yapmaya çalıştım, ama benim kuvvetimi başka alanlarda göstermem gerekiyor. Fenerbahçe maçının ilk 45 dakikasında hedefim oyunun yönünü değiştirmeye çalışmaktı. Çok fazla sağ tarafta kaldık. Daha fazla içeri girip bloklar arasında top istemekti benim hedefim ama bunu çok fazla gerçekleştiremedik. Soyunma odasında hocamızla bunu konuştum. O da bana daha fazla içeri girmemi, forvet arkası gibi topu alıp son pası atmam gerektiği yönündeydi. Nitekim kırmızı kart sonrası işim daha kolaylaştı."

Özgüvene ihtiyaç var

"Evet bazı maçları kazanıyoruz, ama en iyi oyunumuzu oynamıyoruz. Bu tip maçlar, kazandığınız zaman size özgüven de kazandırdığı için çok önemlidir. Çünkü bu özgüven duygusuna ihtiyacımız var. Fenerbahçe karşısında da yaptığımız buydu, kazandık ve Dortmund maçına daha rahat bir psikolojiyle hazırlanıyoruz. Derbi galibiyeti geleceğe bakış açımızı değiştirdi. Çok zor bir oyun olacak. Ama hem kendime hem de takım arkadaşlarıma çok güveniyorum. Kazanmak için herkes elinden gelenin en iyisini yapacak. Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir şeyler yapmak istiyorsak, mutlaka kendi evimizde kazanmamız gerekiyor."

12 adamla oynuyoruz

"Biz taraftara en iyi mesajımızı Dortmund maçında vereceğiz. Bu maçta bildiğim kadarıyla Passolig de olmayacak ve yine dolu tribünlere karşı oynayacağımıza inanıyorum. Herkesi bu mücadeleye bekliyorum. Onlar bize her
zaman 12. adam olduklarını hissettiriyorlar. Biz de onlara karşılık olarak 3 puan vermeyi istiyoruz."

Kral'dan övgü yağmuru

GSTV'deki canlı yayında Wesley Sneijder'le aynı programa katılan Hakan Şükür, yıldız oyuncuyla uzun süre İtalyanca sohbet etti. Şükür, yayının sonlarına doğru Sneijder'e nasihatte bulunarak, "Fenerbahçe maçındaki 3 puanın tüm takıma, tüm camiaya güven getirdiğini biliyoruz. Ama bir Alman takımıyla oynuyorsunuz. Bu yüzden çok dikkatli ve sabırlı olmanız gerekiyor. Sen özel bir oyuncusun ve senden beklentiler yine yüksek olacak" ifadesini kullandı. Sneijder de bu sözlerinden dolayı Hakan Şükür'e teşekkür etti.

Bild’e manşet oldu

Wesley Sneijder'in Fenerbahçe maçındaki performansı, Almanya'nın Bild gazetesinde de manşete taşındı. Hollandalı yıldızın öldürücü şutlarıyla takımına zaferi getirdiği vurgulanan haberde, oyuncunun şu sıralarda formunun zirvesine çıktığı ve Dortmund için en büyük tehdit unsuru olduğu belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ