MENÜ

Simona Halep, Serena Williams'ı ezdi

Singapur'da devam eden WTA Finalleri'nde 1 numaralı seribaşı Serena Williams şok yaşadı. Simona Halep, ABD'li rakibini 6-0 ve 6-2'lik setlerle geçerken, Rumen tenisçi kariyerinde ilk kez dünya sıralamasının 1. basamağında yer alan bir rakibini yenmeyi başardı.

Simona Halep, Serena Williams'ı ezdi

Kadın tenisinin en önemli isimlerinin bir araya geldiği WTA Sezon Sonu Turnuvası'nda, dünya 1 numarası Serena Williams büyük bir şok yaşadı. 4 numaralı seribaşı Simona Halep'in karşısına çıkan ABD'li raket, 6-0 ve 6-2'lik skorlarla korttan boynu bükük ayrıldı. 21 dakika süren ilk sette güçlü rakibi karşısında 3 kez servis kıran Halep, bagel yaparak 6-0'la ilk seti hanesine yazdırdı. Maçın tamamında üstün bir oyun sergileyen Rumen tenisçi, ikinci sette de Serena Williams'a şans tanımadı. Yalnıca 2 oyun verdiği seti 6-2 ile kazanan 23 yaşındaki Halep, 2'de 2 yaparak grupta liderliğe yükseldi. Halep, ilk maçında Eugenie Bouchard'ı 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup etmeyi başarmıştı. Simona Halep, son maçında Ana Ivanovic'e karşı korta çıkacak.

1998'DEN BERİ İLK KEZ

Bu sezon hastalıklar nedeniyle bir türlü istediği performansı sergileyemeyen Serena Williams ise, 1998 yılından bu yana ilk kez 2 oyun kazanarak bir maçı kaybetti. 33 yaşındaki Williams, o dönemde Oklahama'da oynanan bir maçta Joanette Kruger'e 6-1'lik iki set sonunda mağlup olmuştu. Bu yenilginin ardından 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle grupta yer alan Serena Williams, son maçında 19 yaşındaki Kanadalı Eugenie Bouchard'la karşılaşacak.

Haberin Devamı

İlişkili Haber

Serena, Ivanovic'e şans vermedi

YORUM YAZ