MENÜ

Şampiyonluk hamlesi

Duygun Yarsuvat'ın, Ali Dürüst'ü göreve ikna etmesi ve futbol şubesini Abdurrahim Albayrak'la ikisine bırakması, hem seçimin kazanılması hem de şampiyonluğa ulaşılması adına çok kritik bir hamle olarak dikkat çekiyor.

Şampiyonluk hamlesi

Galatasaray’da iki başkan adayının da seçim toplantıları devam ediyor. Üyeler ve biz basın mensupları kendilerinden hergün yeni bir hamle bekliyoruz. Kısa süre olmasına rağmen yarış monotonlaşmaya başlamıştı; ta ki Yalman’ın pazar, Yarsuvat’ın ise pazartesi günkü hamlelerine kadar. Pazar günü Alp Yalman 6 yıllık başkanlık sürecini referans gösterip, “Futbol şubesinin başına bizzat ben geçeceğim” demesiyle destekçilerinin sayısını artırmıştı. Yarsuvat ise Fanatik Gazetesi okurlarının 12 gün önce öğrendikleri Ali Dürüst’ün Sportif A.Ş. İşlerinin tümünden yetkili olacağı hamlesini önceki günkü toplantısında açıklayıverdi. Bu hamle ile de rakibi ile girdiği satranç oyununda büyük bir avantaj yakalayarak adeta “Şah” çekti.

Yarsuvat öne geçti
Seçime 4 gün kala yapılan bu hamle üyelerin çoğunun kafasındaki soru işaretini de sildi ve Yarsuvat’ı bu yarışta öne geçirdi. Bu satırları yazıyorum diye birçok ağabeyim, ablam ve kardeşim bana kırılacaklardır muhakkak; kızan hatta küfredenler olacaktır ama bu işi uzun zamandır yapıyorum ve neyin seçimi etkilediğini çok iyi biliyorum. Çoğu zaman taşın altına elini sokmuyor diye eleştirilen Ali Dürüst’ün yıllardır seçimlerde çok büyük etkisi olduğunu kimse inkar edemez.

Dürüst hep kazandırdı
Bir kere Galatasaray’da seçim kazanmak ayrı bir sanattır ve şu ana kadar Ali Dürüst’ün tarafı olduğu adaylar hep seçimleri kazanmışlardır. Tek istisna 94 yılındaki Semih Haznedaroğlu - Alp Yalman seçimidir ki o sırada Ali Dürüst henüz 40 yaşında bile değildir. Bundan sonraki süreçlerde Faruk Süren, Özhan Canaydın ve Ünal Aysal’la Dürüst birçok seçim kazanmıştır, daha doğrusu kazandırmıştır.

Tam yetki olmazsa olmazı
Yalnız bir duruma açıklık getirmek, yanlış anlaşılmayı engellemek de görevlerim arasında. Dürüst, Yarsuvat’ın teklifini kabul ederken aslında şunu kabul etmiştir; Florya’ya hergün Abdurrahim Albayrak’la gitmeyi değil, Sportif A.Ş. için tam yetkiyle Galatasaray’ın işlerini yürütmek. Tabii ki futbol bu işlerin çok büyük bir kısmını kapsamaktadır. Borçların idaresi, borsa ile yapılan görüşmeler ve tüm mali yapı. Şu anda ayrılmasının üzerinden çok zaman geçmediği ve birçok projenin yöneticisi olduğu dönemde başladığı için bu işi en iyi yapacak isim bence de Ali Dürüst’tür. Genel Kurul Üyeleri’nin büyük bölümünün de fikrini belirleyen noktadır bu mantık.

Florya Valisi Albayrak
Bir de Florya Valisi olacak Abdurrahim Albayrak ile uyum içinde çalışabilecek olması da bu fikri perçinler. Florya’nın da dilinden en iyi anlayan isimdir Albayrak ve kendisi orada ne zaman dolaşsa Galatasaray da şampiyon olmuştur. Bir nevi gönüllerin Florya sorumlusudur Albayrak.

Son söz sandığın
Neticede Yarsuvat, Yalman karşısında bu operasyonla avantaj elde etmiştir. Cumartesi yapılacak olan seçime katılım sayısı da bu operasyonla artacaktır. Yalman’ın Adnan Polat’ın blok oylarını alacak olmasının yanı sıra son
yıllarda iyi işler yapan ve tek yumruk haline genç üyelerin desteğini de kazanmış olması en büyük avantajı. 8 ay için göreve geleceğini açıklayarak gelecek için herhangi bir beklentisi olmaması ve Dürüst hamlesi de Yarsuvat’ın en büyük avantajı. Kefeye konunca Yarsuvat’ın avantajları daha ağır basıyor. Son düzlüğe girilirken durum budur ve tabii ki son sözü cumartesi günü genel kurul üyeleri söyleyeceklerdir.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ